Super Smash-bedenker stopt met YouTube, geruchten over nieuwe game zwellen aan

Geplaatst: 16 juni om 22:26
Een hele goede morgen! Met een nipte EK-overwinning op Polen gaan we vol goede moed deze nieuwe week in. De Nachtwacht van vandaag is ook gevuld met hoopvol nieuws, zoals geruchten over een nieuw project van Masahiro Sakurai en een duidelijk verzoek van fans aan Capcom voor een nieuwe Dino Crisis-game. Veel leesplezier!

Super Smash-bedenker stopt met YouTube, geruchten over nieuwe game zwellen aan

Masahiro Sakurai, de creatieve geest achter de Super Smash Bros.-videogamereeks, stopt binnenkort officieel met zijn YouTube-carrière. De afgelopen twee jaar had het Nintendo-icoon het maar druk met het plaatsen van video's waarin hij mensen meer wilde bijbrengen over het ontwerpen van videogames.

Begin dit jaar kondigde Sakurai al aan dat hij van plan was om te stoppen met YouTube-video's, maar nu sluit hij dit hoofdstuk in zijn leven ook daadwerkelijk af. "Ik ben klaar met de opname van mijn laatste aflevering op mijn kanaal", deelt hij op X. "Ik denk dat het nog een tijdje duurt voordat het uitkomt, maar tot die tijd kunnen jullie nog genieten van de al verschenen afleveringen."

Watch on YouTube

Sakurai richtte zijn YouTube-kanaal 'Masahiro Sakurai on Creating Games' in de zomer van 2022 op. Hij plaatst daar met enige regelmaat video’s over het ontwerpen van games, maar ook over zijn langlopende carrière bij Nintendo en HAL Laboratory. Het kanaal werd al snel razend populair en heeft inmiddels 580 duizend abonnees verzameld.

Ondertussen duiken er sterke geruchten op dat Sakurai zijn aandacht wel eens zou kunnen verleggen naar het maken van een nieuwe game. Zo ontdekte een X-gebruiker dat recente vacaturepagina's van Bandai Namco's Studios S/2 - de huidige ontwikkelaar van de Super Smash-serie - sinds kort gesloten zijn.

Sakurai, die eerder nog aangaf "semi-gepensioneerd" te zijn, erkende eind vorig jaar dat hij nog steeds werkt aan het maken van games. De kans is dus zeker aanwezig dat hij wederom de handen ineenslaat met Studios S/2, ook al is het niet helemaal zeker of dat specifiek voor de volgende game in de Super Smash Bros.-serie is.

Een andere bekende game uit de koker van Masahiro Sakurai is Kid Icarus: Uprising. Fans wachten ook bij die game al een lange tijd op een vervolg.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.