'Switch 2 komt niet meer begin volgend jaar uit'

Geplaatst: 14 augustus om 13:02
Al maanden zitten we vurig te hopen op een sprankje nieuws over de Switch 2, of hoe Nintendo's opvolger ook gaat heten. Maar het lijkt erop dat we nog wat langer geduld moeten hebben.

Ontwikkelaars zouden namelijk te horen hebben gekregen dat ze de Switch 2 niet meer dit financiële jaar hoeven te verwachten. Aangezien dat voor Nintendo tot 31 maart 2025 loopt, komt de nieuwe console dus pas op zijn vroegst op 1 april uit. Dat meldt Chris Dring van de website Games Industry in de GI Microcast. Ook Eurogamer zegt het op basis van eigen bronnen te kunnen bevestigen.

Er zouden al een heleboel ontwikkelaars bezig zijn om games te maken voor de launch van de Switch 2, buiten Nintendo zelf. Die krijgen nu dus iets langer de tijd voor hun games. Wanneer de Switch 2 dan wel uit moet komen, is niet bekend, maar het zou al vrij vroeg in het volgende financiële jaar kunnen gebeuren. "Meerdere mensen waar ik mee heb gepraat hopen dat hij in april of mei volgend jaar uitkomt", aldus Dring.

Volgens meerdere geruchten was Nintendo eerst van plan om de nieuwe console dit jaar nog uit te brengen, maar werd dat intern uitgesteld naar begin 2025. Nu zouden daar dus nog een paar maandjes aan vast zijn geplakt. Het enige dat Nintendo officieel heeft gemeld, is dat ze nog dit financiële jaar meer zullen onthullen over de opvolger. Oftewel: voor 1 april 2025 weten we meer, maar spelen we er waarschijnlijk nog niet op.

We hebben alle overige geruchten over de Switch 2 voor je verzameld in dit artikel. Dan heb je nog wat te lezen tijdens het wachten!

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.