Variable Refresh Rate komt naar PlayStation 5

Geplaatst: 23 maart 2022 om 08:43Aangepast: 2 februari 2023 om 08:50
Ergens in de komende maanden moet Variable Refresh Rate naar PlayStation 5 komen.

Op HDMI 2.1-televisies en -monitoren kan daardoor de refresh rate dynamisch gesynct worden, wat er voor zorgt dat er zo weinig mogelijk visuele storingen zichtbaar zijn - waaronder screen tearing. VRR kan ook toegepast worden op PS5-games die dat niet officieel ondersteunen, wat bij sommige titels iets betere prestaties op kan leveren. Een precieze datum voor wanneer dit beschikbaar komt is er nog niet.

Wel komt vandaag update 22.01.05.00 uit. Deze update laat spelers op PS5 en PS4 kiezen of ze een open of gesloten party willen aanmaken. Een gesloten party is daarbij logischerwijs alleen voor mensen die de speler uitnodigt. Parties vervangen voice chats, maar zijn in gebruik nagenoeg hetzelfde. 

Verder kunnen mensen na de update de koptelefooninstellingen naar mono wijzigen, een gamecollectie via genre filteren en zelf bepalen welke games of apps op het thuisscherm zichtbaar zijn. De visuele weergave van Trophy Cards en Trophy Lists is ook verbeterd. Alle wijzigingen zijn hier na te lezen.

Mensen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen daarnaast Voice Command uitproberen, waarmee ze onder andere games, apps en settings kunnen openen en media kunnen afspelen. Aangezien dit nu getest wordt, is het waarschijnlijk dat dit uiteindelijk wereldwijd uitgerold wordt.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.