Tango Gameworks is gered: Krafton neemt studio over van Xbox

Geplaatst: 12 augustus om 13:29
Tango Gameworks hoeft zijn deuren toch niet te sluiten. Krafton, de uitgever van PUBG: Battlegrounds, neemt de studio over van Xbox. Ook is de uitgever nu eigenaar van de rechten van Hi-Fi Rush.

Dat maakte het bedrijf maandagochtend bekend in een persbericht. Met de deal tussen Xbox en Krafton is de sluiting van Tango Gameworks afgewend. Xbox maakte eerder dit jaar bekend dat het de Hi-Fi Rush-ontwikkelaar zou sluiten. Dat nieuws kwam pakweg drie jaar na de overname van ZeniMax door Microsoft. Tango Gameworks maakte onderdeel uit van ZeniMax.

Krafton is van plan om het personeel van Tango gewoon in dienst te houden. Het team werkt verder aan de Hi-Fi Rush-IP, maar ook aan andere games. De overname heeft verder geen invloed op de verkrijgbaarheid van bestaande Tango-games. Krafton zegt samen te werken met Xbox om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Tango Gameworks scoorde in 2023 een regelrechte hit met Hi-Fi Rush. De studio, in 2010 opgericht door Resident Evil-bedenker Shinji Mikami, maakte eerder twee The Evil Within-games en Ghostwire: Tokyo. Mikami werkt zelf inmiddels niet meer voor Tango Gameworks.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.