Team17 brengt NFT's gebaseerd op Worms uit

Geplaatst: 31 januari 2022 om 13:07Aangepast: 3 februari 2023 om 08:57
Team17 gaat een aantal NFT's uitbrengen gebaseerd op de Worms-franchise.

De uitgever werkt daarvoor samen met het blockchainbedrijf Reality Gaming Group. De NFT's bestaan uit unieke, met de computer gegenereerde artwork gebaseerd op Worms. "Elke NFT is uniek en kan niet gekopieerd worden, wat ze schaars en mogelijk behoorlijk waardevol maakt."

Volgens Team17 en Reality Gaming Group zijn de NFT's die ze uitbrengen minder schadelijk voor het milieu dan andere NFT's. 100.000 van deze NFT's minen zou gelijkstaan aan het jaarlijkse ketelverbruik van elf huishoudens. De officiële MetaWorms-website geeft vooralsnog weinig verdere informatie over het nut van de NFT's of hoeveel ze gaan kosten.  

Voormalige werknemers - zoals Steph McStea - hebben zich negatief geuit over de aankondiging. "Dit is niet de studio waar ik ooit van hield." Volgens Eurogamer waren veel huidige werknemers van Team17 voor de aankondiging niet op de hoogte van de NFT's. Andere werknemers die er wel van af wisten zouden hun onvrede intern hebben geuit, maar dat zou op dovenmansoren zijn gevallen.

Team17 is niet het enige gamebedrijf dat experimenteert met NFT's. Ubisoft kondigde vorig jaar aan NFT's in games te gaan verwerken in de vorm van Ubisoft Quartz. In Ghost Recon Breakpoint kunnen spelers dan ook bepaalde items kopen en weer verkopen. De ontwikkelaar van het aankomende Stalker 2 kondigde daarnaast aan NFT's in de game te willen verwerken. Na veel negatieve feedback besloot de studio die beslissing kort na de aankondiging terug te draaien.

-39313766

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.