Technici claimen dat PS5 verticaal plaatsen voor schade kan zorgen

Geplaatst: 6 januari 2023 om 12:47Aangepast: 2 februari 2023 om 13:47
Technici die consoles repareren claimen dat het schadelijk kan zijn om de PlayStation 5 verticaal neer te zetten.

Door de PlayStation 5 verticaal te plaatsen zou na langdurig gebruik vloeibare metaal rondom de apu-chip in de console kunnen lekken. Daardoor zou het vloeibare metaal niet alleen op plekken kunnen komen waar het niet thuishoort, het zou vervolgens ook niet koel genoeg kunnen blijven rondom de chip, waardoor er schade op kan treden.

Een klusjesman plaatste onder de naam TheCod3r een aantal maanden geleden een video op YouTube waarin het probleem in kwestie zich voordeed. Daarbij kreeg hij de console niet meer aan en ontdekte hij het vloeibare metaal dat gelekt was. Sindsdien zijn er meer technici die er melding van hebben gemaakt, waaronder in dit artikel op Wololo.net. Daarin wordt ook een PlayStation-fan genaamd 68Logic aangehaald, een Fransman die eigenaar is van een winkeltje waarin hardware gerepareerd wordt, met soortgelijke bevindingen.

Sony heeft nog geen officiële uitspraken gedaan rondom het probleem. De console kan officieel in ieder geval zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden - de bijgeleverde standaard is voor beide opties geschikt. Gamer.nl kan niet bevestigen of de bevindingen van bovenstaande technici berusten op waarheid.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.