Tencent focust zich op aankopen van overzeese studio's

Geplaatst: 2 oktober 2022 om 09:51Aangepast: 2 februari 2023 om 15:11
Het Chinese Tencent legt de volledige focus op het aankopen van studio's buiten China, nadat de Chinese overheid de binnenlandse regels heeft aangescherpt.

Dat blijkt uit een artikel van het Duitse persbureau Reuters, dat stelt dat het Chinese bedrijf met de beslissing een behoorlijke koersverandering neemt. Voorheen lag de focus namelijk meer op het vergaren van aandelen in ontwikkelstudio’s en andere bedrijven gerelateerd aan gaming.

Het Chinese bedrijf heeft op dit moment al in meer dan 800 bedrijven wereldwijd geïnvesteerd. Een voorbeeld daarvan is Epic Games, waarvan Tencent veertig procent van de aandelen in handen heeft. Ook in bedrijven als Activision Blizzard, Ubisoft en PlatinumGames heeft Tencent aandelen.

Het aantal aangekochte studio’s ligt echter aanzienlijk lager bij Tencent. Momenteel is het eigenaar van studio’s als Riot Games, Sumo, Turtle Rock, Digital Extremes en Splash Damage. De nieuwe strategie van Tencent focust zich volgens Reuters op het vergaren van meerderheidsbelangen en doorslaggevende posities in bedrijven buiten China, in het bijzonder in Europa.

De strategie komt voort uit het groeiende besef dat de wereldmarkt een steeds belangrijkere rol speelt in de groei van bedrijven. Ook worden de regels in thuisland steeds strenger. Het bedrijf zegt tegenover Reuters dat het al langere tijd investeert in bedrijven buiten China, ook voordat de regelgeving in China strenger werd. In september kocht Tencent al een groot deel van de aandelen van Ubisoft.

Tijn KranenVroeger veel uren gezonken in Team Fortress 2, Destiny en Rainbow Six: Siege maar van alle markten thuis, behalve JRPG’s. Is er van overtuigd dat (indie) games kunst kunnen zijn.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.