The First Descendant-maker gaat op Destiny 2 lijkende icoontjes aanpassen

Geplaatst: 12 juli om 14:32
Nexon, de ontwikkelaar van de pas uitgekomen gratis shooter The First Descendant, heeft laten weten dat het icoontjes lijkende op die uit Destiny 2 aan zal passen.

Wat is er precies aan de hand? Eerder deze week kwam The First Descendant in opspraak toen Forbes allerlei icoontjes uit de game naast die van Destiny 2 legde. En inderdaad, de icoontjes leken wel erg op elkaar - met het grote verschil dat Destiny 2 al flink wat jaren verkrijgbaar is en The First Descendant nog maar sinds kort natuurlijk.

Via een statement aan IGN heeft Nexon nu laten weten dat het deze icoontjes gaat aanpassen. "Als een looter shooter is The First Descendant ontwikkeld met veel liefde en respect voor andere games uit het genre. Destiny 2 is een globaal geprezen looter shooter en het team bewondert en respecteert de game ook - het diende als een inspiratie tijdens het ontwikkelproces. We nemen de zorgen die mensen uiten serieus en hebben besloten aanpassingen te maken om er voor te zorgen dat de beelden die op (die uit Destiny 2) lijken de unieke identiteit van onze game uitstralen. We zullen de game blijven verbeteren voor fans van looter shooters."

Nou, duidelijk verhaal dus. De boel wordt aangepast. Overigens hoeft het niet per se zo te zijn dat dit met voorbedachte rade gedaan is. IGN merkt op dat het te maken kan hebben met het feit dat de icoontjes mogelijk uit een database zijn gehaald genaamd Iconduck. Hier is een set met icoontjes gebaseerd op Destiny te vinden, en dit pakket zou foutief worden aangeduid als open source.

The First Descendant kwam vorige week uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox-consoles en pc. Het spel was meteen erg populair, maar mensen hadden ook kritiek - bijvoorbeeld op het feit dat de PS4-versie beter lijkt te lopen dan de PS5-versie. In de coöperatieve game voor vier spelers neem je het op tegen uit de kluiten gewassen eindbazen. Heb jij 'm al geprobeerd?

View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.