Update: Twin Peaks-regisseur David Lynch blijft toch aan het werk

Geplaatst: 6 augustus om 14:41Aangepast: 6 augustus om 16:04
Ondanks de longemfyseem die David Lynch heeft, geeft de beroemde filmregisseur aan toch te blijven werken.

In een bericht op X geeft hij aan dat hij inderdaad een longemfyseem heeft van jarenlang roken. Hij is echter ook al meer dan twee jaar gestopt, en na diverse tests te hebben gedaan is hij - buiten de emfyseem - in goede conditie. "Ik ben gevuld met blijdschap en zal nooit met pensioen gaan. Ik wil dat jullie weten dat ik jullie bezorgdheid op prijs stel."

View post on X

Oorspronkelijk bericht:
David Lynch, de legendarische regisseur die we onder andere kennen van Twin Peaks, kampt met ernstige gezondheidsproblemen.

Lynch laat in een interview met Sight and Sound weten dat hij het huis niet meer uit kan en dus mogelijk ook nooit meer kan regisseren. Hij heeft een longemfyseem opgelopen, omdat hij al vele jaren rookt. Door deze longziekte gaan er longblaasjes kapot die zichzelf niet meer kunnen herstellen, en is het lastiger om zuurstof op te nemen.

Het lijkt er dan ook op dat we geen nieuw werk meer van de geprezen regisseur gaan zien. Hij geeft aan nog kleine afstandjes te kunnen lopen en eventueel op afstand zou kunnen regisseren, maar daar ziet hij eigenlijk weinig heil in.

Lynch kennen we natuurlijk van de lekker vage serie Twin Peaks, maar ook een hele reeks aan minstens zo trippy films, zoals Mulholland Drive, Eraserhead en de jaren tachtig-versie van Dune. Hij staat verder bekend om zijn excentrieke karakter. Wist je bijvoorbeeld dat hij een paar jaar lang dagelijks een gezellig weerbericht op YouTube heeft opgenomen?

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.