Ubisoft haalt Tom Clancy uit naam XDefiant

Geplaatst: 17 maart 2022 om 13:45Aangepast: 2 februari 2023 om 08:55
Ubisofts gratis shooter heet niet langer Tom Clancy's XDefiant.

Dit blijkt uit een recent nieuwsbericht van Ubisoft waarin speeltest-sessies voor XDefiant worden aangekondigd. Waar de logo van het spel voorheen nog de naam Tom Clancy bevatte, is die nu verdwenen. Ook in de tekst van het nieuwsbericht wordt naar de game gerefereerd zonder Clancy’s naam.

Ubisoft erkent de naamsverandering en geeft als reden dat het spel facties zal bevatten die niet uit het “Tom Clancy-universum” komen. De ontwikkelaar/uitgever gaat niet in op negatieve reacties over het gebruik van de naam Tom Clancy bij deze game.

Onder andere onder de

Watch on YouTube

van XDefiant reageerden enkele mensen negatief op het gebruik van de naam Tom Clancy. De Tom Clancy-games staan bekend om hun tactische en realistische invalshoek, sommige gebruikers waren van mening dat de naam van de schrijver niet bij XDefiant past.

Ubisoft is 15 maart gestart met het versturen van uitnodigingen voor de speeltest van XDefiant, Insider Sessions genaamd. In die tests nemen spelers het onder andere op tegen de ontwikkelaars. De speeltest is alleen beschikbaar via pc. Meer informatie is te vinden op de website van Ubisoft.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.