Ubisoft krijgt klap op de beurs: aandelen elf procent minder waard

Geplaatst: 4 september om 14:09
De prijs van Ubisoft-aandelen is de afgelopen vijf dagen met maar liefst elf procent gedaald. Volgens analisten zijn de tegenvallende verkopen van Star Wars Outlaws en matige prestaties van XDefiant de reden voor de waardedaling.

De waarde Ubisofts aandelen staat momenteel op 15,54 euro. Die prijs is sinds december 2014 niet zo laag geweest. De marktwaarde van Ubisoft is na de daling 1,99 miljard euro. Een analist van J.P. Morgan zegt in gesprek met Reuters dat de tegenvallende prestaties van Star Wars Outlaws XDefiant de reden voor de waardedaling.

De analist verwacht dat de verkoop van Star Wars Outlaws lager uit zal vallen dan hij eerder voorspelde. Hij denkt dat er tot en met maart volgend jaar 5,5 miljoen exemplaren over de toonbank gaan, 2 miljoen minder dan in zijn eerdere prognose. Tegelijkertijd betaalt Ubisoft zich scheel aan licentiekosten voor Star Wars. Bij Disney rinkelt de kassa dus, maar voor Ubisoft betekent de lauwe ontvangt een klap op de beurs.

Het negatieve sentiment rond XDefiant wordt als andere reden gegeven voor de waardedaling. Volgens recente geruchten vallen de spelersaantallen en inkomsten van de shooter tegen, waardoor Ubisoft de ontwikkelaars nog maar tot en met het derde seizoen de tijd heeft gegeven om het tij te keren.

Ondanks het bovenstaande zijn de aandeelhouders over het algemeen positief over de toekomst van Ubisoft, vooral door de naderende release van Assassin’s Creed Shadows. In aanloop naar de releasedatum van 15 november lopen de pre-orders lekker, zo wordt geschat.

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.