Ubisoft ontvangt felle kritiek van investeerder

Geplaatst: 10 september om 13:24
Een investeerder van Ubisoft heeft zich kritisch uitgelaten over de Assassin's Creed-uitgever en zou graag zien dat het bedrijf niet meer beursgenoteerd is of zelfs verkocht wordt.

Hedgefonds AJ Investments plaatste gisteren een open brief online waarin men vroeg naar strategische en structurele veranderingen binnen Ubisoft. Zo wordt aan het bestuur gevraagd om het bedrijf niet langer beursgenoteerd te laten zijn, of anders zelfs de hele boel te verkopen.

Verder leek het de investeerder ook een goed idee om flink wat kostenbesparing door te voeren en een sterkere focus op de grote franchises van het bedrijf te leggen. Het Chinese Tencent zou daarbij volgens AJ Investments een goede partner kunnen worden. Oh, en wellicht kan de huidige CEO, Yves Guillemot, ook vervangen worden?

Hoewel AJ Investments minder dan één procent van de aandelen van Ubisoft bezit, heeft de open brief toch voor de nodige opschudding gezorgd. De aandelen van het bedrijf zijn al minder waard dan ze in tien jaar zijn geweest door de tegenvallende prestaties van games als Star Wars Outlaws en XDefiant, en zijn nadat de brief werd gepubliceerd nog eens met bijna tien procent gedaald.

Een flinke domper voor Ubisoft dus. Het bedrijf wist een aantal jaar geleden flink te groeien en zo mogelijke overnames te voorkomen, maar op dit moment verkeerd de uitgever even in zwaar weer, en het valt te bezien hoe men daar uit gaat komen. De aankomende release van Assassin's Creed Shadows wordt in ieder geval een belangrijke!

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.