Ubisoft wil gamers via spellen bewust maken van klimaatverandering

Geplaatst: 4 juli 2022 om 04:08Aangepast: 2 februari 2023 om 16:35
Ubisoft is van plan om via diens games mensen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering.

Dat laat de website Playing for the Planet weten, een initiatief van de Verenigde Naties. Via dit initiatief wil men games gebruiken om "de jeugd te inspireren om te leren over en zich hard te maken voor diens omgeving".

Als voorbeeld wordt het al beschikbare Riders Republic genoemd, waarin Ubisoft een "kort en intens" in-game evenement in gaat organiseren "waarmee strategieën om bosbranden qua grootte en frequentie te verkleinen worden getoond". 

Het evenement moet zich in-game in Phoenix, Arizona afspelen, waar vorig jaar in het echt grote bosbranden woedden. Spelers dragen in de game een gasmasker en de sommige delen van de map zijn niet bereikbaar. Het in-game event vindt plaats in het weekend van 23 juni.

In het aankomende Skull and Bones - waar op moment van schrijven nog geen releasedatum voor is - moeten spelers geconfronteerd worden met de gevolgen van het constant blijven uitputten van voedselbronnen. Zo krijgt men te maken met de gevolgen van overbevissing in de oceaan, maar kan men er ook voor kiezen om haaien met rust te laten.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.