Ubisoft zorgt voor ophef met politieke e-mail The Division 2

Geplaatst: 1 februari 2019 om 11:34Aangepast: 7 februari 2023 om 12:09
Ubisoft heeft een e-mail verstuurd over The Division 2 die tot veel ophef heeft geleid.

De e-mail, waarin de gesloten bèta van het spel wordt geadverteerd, heeft als titel: 'Come see what a real government shutdown looks like in the Private Beta'. Hiermee verwijzen ze naar de stilgelegde regering in de Verenigde Staten, die 35 dagen heeft geduurd.

Deze titel is vooral opvallend omdat Ubisoft eerder nog duidelijk maakte dat ze met The Division 2 geen politieke uitlating wilde maken. De COO van Ubisoft Massive, Alf Condelius, zei op de Sweden Game Conference in oktober vorig jaar dat ze geen politieke positie kunnen innemen in hun games, omdat dit een negatieve invloed zou kunnen hebben op de reputatie van het bedrijf.

Een paar uur na het versturen van het eerste bericht, stuurde Ubisoft een tweede e-mail waarin zij zich verontschuldigen. Het team zegt dat het versturen van de eerste mail een vergissing was en biedt zijn excuses aan voor de beledigende titel.

-39727122

De gesloten bèta van The Division 2 loopt van 7 tot en met 11 februari, waarin onder andere twee verhaalmissies speelbaar zijn en drie end-game specialisaties uitgeprobeerd kunnen worden.

The Division 2 komt uit op 15 maart voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.