Until Dawn-remake komt op 4 oktober uit

Geplaatst: 14 augustus om 14:03
Het is nu nog hartje zomer (alhoewel, het is alweer bewolkt!), maar straks in oktober begint het griezelige herfstseizoen weer. Precies voor Halloween komt de remake van Until Dawn uit, om lekker het angstzweet te kunnen proeven.

Ontwikkelaar Ballistic Moon, die het horror-pareltje van Supermassive van een remake/remaster (het hangt er ergens tussenin wat ons betreft) voorziet, heeft nu de releasedatum aangekondigd: 8 oktober. Dan verschijnt de nieuwe versie van Until Dawn voor PlayStation 5 en pc.

In een blogpost onthult de studio daarnaast wat we allemaal voor verbeteringen kunnen verwachten van de nieuwe versie. Ten eerste zijn de graphics flink onder handen genomen: de nieuwe Until Dawn is vanaf de grond opnieuw gebouwd in Unreal Engine 5. Vooral de personagemodellen zouden flink verbeterd moeten zijn.

Het verhaal blijft grotendeels hetzelfde, maar Ballistic Moon heeft wel de proloog onder handen genomen. "We dachten dat de proloog wat wijzigingen aan de temporisering kon gebruiken. We geven de Washingtons wat extra schermtijd, zodat we hun hechte familieband meer kunnen verkennen en ze beter leren kennen."

Ook is de camerabesturing aangepast met een combinatie van vaste camerastandpunten en over-de-schouder-perspectieven, zodat je 'de wereld van Until Dawn uit geheel nieuwe perspectieven kunt zien'. Tot slot worden er nieuwe instellingen aan de game toegevoegd, waaronder toegankelijkheidsopties.

De nieuwe Until Dawn komt op 8 oktober uit voor PlayStation 5 en pc. En ja, op pc heb je wel een PSN-account nodig. Het team heeft een trailer uitgebracht waarin de verschillen tussen de oude en de nieuwe versie worden uitgelicht.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.