Valve adviseert ontwikkelaars om hogere europrijzen op Steam te vragen

Geplaatst: 26 oktober 2022 om 13:10Aangepast: 2 februari 2023 om 14:49
Valve adviseert ontwikkelaars via een speciale tool om meer euro's te vragen voor hun games op Steam.

Valve biedt ontwikkelaars en uitgevers op Steam een tool aan waarmee dollarprijzen automatisch worden omgerekend naar andere munteenheden, waaronder de euro. De uitkomst is niet alleen afhankelijk van de wisselkoersen, maar ook van wat Valve als een logische berekening ziet. Het bedrijf kijkt bijvoorbeeld ook naar de koopkracht per regio en hoeveel een bepaalde regio gemiddeld aan entertainment uitgeeft.

Valve heeft vandaag aangekondigd dat het de adviesprijzen in euro's en andere munteenheden verhoogt met 13 tot 25 procent. Het komt er op neer dat het advies voor een bedrag in euro's daardoor dichter bij het bedrag in dollars komt te liggen. Een game die eerst 49,99 euro had gekost, zou als het advies van de tool wordt opgevolgd nu 58,99 euro kosten. Tot een bedrag van 5,99 dollar voor een game wordt zelfs geadviseerd om precies hetzelfde bedrag in euro's te vragen.

Ontwikkelaars hoeven zich hier overigens niet aan te houden - de tool dient puur als extra service. Het moet dus nog blijken in hoeverre games op Steam in prijs gaan stijgen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.