Valve denkt al na over mogelijke opvolger van de Steam Deck

Geplaatst: 26 februari 2022 om 07:12Aangepast: 3 februari 2023 om 08:19
Valve denkt intern al na over een mogelijke opvolger van de Steam Deck.

Dat meldt directeur Gabe Newell in een interview met Edge Magazine, waar vervolgens quotes van online werden geplaatst door PC Gamer. In het interview spreekt hij zijn verbazing uit over het feit dat de duurste versie van de Steam Deck de populairste is.

"Daarom vinden we het altijd geweldig om iets uit te brengen. We leren daar veel van, en dat helpt ons bij het nadenken over de Deck 2." Newell liet weten dat door de populariteit van de duurste versie van de Steam Deck, consumenten hen hebben laten weten dat ze een zo krachtig mogelijk apparaat willen.

Toch moet een mogelijke Steam Deck 2 niet alleen om meer kracht onder de motor gaan. "We gaan ook kijken naar wat voor mogelijkheden mobiliteit ons geven ten opzichte van een traditionele desktop of laptop." Daarbij lijkt Newell te hinten dat hij naar mogelijkheden wil zoeken om een nieuwe Steam Deck geschikt te maken voor vr-gaming - iets dat op dit moment niet met de Steam Deck kan.

De eerst lading Steam Decks worden vanaf 28 februari verstuurd. Mensen die nu een Steam Deck reserveren, kunnen hem op zijn vroegst pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.