Verkoop Avengers voldoet niet aan verwachtingen Square Enix

Geplaatst: 26 november 2020 om 10:01Aangepast: 6 februari 2023 om 16:15
De verkoopaantallen van Marvel's Avengers voldoen niet aan de verwachtingen van uitgever Square Enix. Dat blijkt uit een href="https://www.hd.square-enix.com/eng/ir/pdf/21q2outline.pdf">financiële presentatie</a> van het bedrijf.

De uitgever geeft toe dat de game zijn ontwikkelingskosten nog niet heeft terugverdiend. De verkoopaantallen van het spel zijn 'lager dan verwacht', zei directeur Yosuke Matsude.

Square Enix houdt wel hoop dat de game in de toekomst meer zal verkopen door de toevoeging van nieuwe uitbreidingen. Volgend jaar komt bijvoorbeeld Spider-Man naar de PlayStation-versie van de game. "We hopen de langzame eerste verkopen recht te trekken door veel nieuwe content uit te brengen om de verkopen te laten groeien."

Mede door de teleurstellende resultaten van Marvel's Avengers schat een investeerder tijdens de presentatie dat de gamesafdeling van Square Enix afgelopen kwartaal zo'n 56 miljoen euro verlies heeft gedraaid. Volgens de uitgever hadden ze winst gemaakt als Avengers niet zo was tegengevallen. Naast de ontwikkelingskosten is er namelijk ook veel geld uitgegeven aan de reclamecampagne voor de game.

Watch on YouTube
Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.