Verkoop van Nintendo-consoles en -games loopt achteruit

Geplaatst: 2 augustus om 16:18
Nintendo heeft niet het beste financiële kwartaal achter de rug. Mensen blijken toch minder consoles en games te kopen, want ondanks de nieuwe releases Luigi’s Mansion 2 HD en Paper Mario daalde dus ook de softwareverkoop.

Nu had het ook wel een ‘zware’ concurrentiestrijd met Zelda: Tears of the Kingdom, dat vorig jaar in deze periode uitkwam en een monsterhit is voor Nintendo. Nintendo maakte een winst van zo’n 338,5 miljoen euro en dat is een daling van -schrik niet- 70,6 procent ten opzichte het kwartaal in het jaar hiervoor. De daling in hardwareverkoop is 46,3 procent en in de software 41,3 procent. 

Nintendo geeft aan dat er geen speciale games of consoles zijn uitgekomen zoals vorig jaar met Tears of the Kingdom en de Super Mario Bros. Movie, die ook invloed had op de verkoop van games. Van Luigi’s Mansion 2 HD werden het afgelopen kwartaal 1,19 miljoen stuks verkocht en van Paper Mario: The Thousand Year Door 1,76 miljoen exemplaren. Toch lijken ze bij Nintendo niet enorm te zijn geschrokken: de Switch is inmiddels ook al zeven jaar op de markt. Dat lijkt binnenkort te gaan veranderen als de opvolger van de Switch wordt aangekondigd: dat belooft voor 1 april 2025 te gebeuren.

Nintendo gaf ook een update over de 10 bestverkochte Nintendo Switch-games en de huidige verkoopcijfers:

Mario Kart 8 Deluxe - 62,90 miljoen

Animal Crossing: New Horizons - 45,85 miljoen

Super Smash Bros. Ultimate - 34,66 miljoen

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 32,05 miljoen

Super Mario Odyssey - 28,21 miljoen

Pokemon Sword/Shield - 26,35 miljoen

Pokemon Scarlet/Violet - 25,29 miljoen

Super Mario Party - 20,84 miljoen

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - 20,80 miljoen

New Super Mario Bros. U Deluxe - 17,61 miljoen

Nintendo maakt op basis van deze cijfers geen aanpassingen aan zijn verwachtingen voor 2024.

Laura JennyRoots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en t

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.