Voormalig Paradox-directeur vindt dlc 'eerlijk en gebalanceerd'

Geplaatst: 5 juli 2019 om 07:02Aangepast: 22 augustus om 08:49
Voormalig Paradox-directeur Fredrik Wester vindt het dlc-beleid van de uitgever 'eerlijk en gebalanceerd'. Wel geeft hij toe dat er ruimte is voor verbetering.

Veel games van uitgever Paradox Interactive staan erom bekend na lancering een groot aantal uitbreidingen te krijgen. Zo zijn er maar liefst 24 uitbreidingen verkrijgbaar voor Cities: Skylines, terwijl Europa Universalis 4 zelfs 32 uitbreidingen bevat. Fredrik Wester, de voormalig directeur en nu uitvoerend voorzitter van Paradox, verdedigt de aanpak van het bedrijf in een serie van berichten op Twitter.

In zijn berichten op Twitter legt Wester uit waarom hij vindt dat het dlc-beleid van Paradox 'eerlijk en gebalanceerd' is. Hij zegt namelijk dat het model is gebaseerd op het idee dat je betaalt voor nieuwe content, waarvan de opbrengst vervolgens wordt gebruikt om de verdere ontwikkeling van het spel te financieren. Alle spelers hebben hier volgens Wester profijt van, in de vorm van gratis updates.

Wester geeft toe dat het beleid van Paradox niet vlekkeloos is. Veel nieuwe spelers kunnen zich namelijk geïntimideerd voelen door het grote aanbod aan betaalde uitbreidingen. Ook Shams Jorjani, de leidend bedrijfsontwikkelaar van Paradox, gaf vorig jaar op het PDXCon-evenement aan dat er ruimte voor verbetering is in hoe Paradox haar uitbreidingen presenteert. Hierbij gaf hij wel aan dat de dlc van Paradox-spellen niet te vergelijken is met die van andere games, omdat spelers die niet alle uitbreidingen bezitten geen groot deel van het spel missen.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.