Voormalige PlayStation-baas tegen ontslagen werknemers: 'Ga voor Uber rijden'

Geplaatst: 6 dagen geleden om 12:17
Chris Deering, de voormalige baas van de Europese PlayStation-divisie en Codemasters, claimt dat de ontslagrondes die wereldwijd de game-industrie treffen niets te maken hebben met eventuele hebzucht van de bedrijven. Voor mensen die ontslagen zijn heeft hij ook een tip: "Ga voor Uber rijden of ga een jaar op het strand liggen."

Deering, die van 1995 tot 2005 Sony Computer Entertainment Europe leidde en van 2006 tot 2010 de directeur van Codemasters was, werd tijdens de My Perfect Console-podcast van journalist Simon Parkin gevraagd over zijn visie op de vele ontslagrondes die diverse industrieën teisteren.

"Ik denk niet dat de ontslagen komen door hebzucht (van de bedrijven). Ik probeerde altijd de snelheid waarmee we werknemers aannamen te minimaliseren, omdat ik wist dat het om een cyclus ging. Ik wilde niet hetzelfde probleem krijgen als Sony had met zijn elektronicadivisie."

Deering vervolgt: "Recentelijk was er een grote ontslagronde bij PlayStation Studios, en in Londen. (...) Als het geld van consumenten niet binnenkomt na je meest recente game, is het moeilijk om het geld dat je uitgeeft voor je volgende game te rechtvaardigen."

Wat Deering betreft kunnen ontslagen werknemers uiteindelijk wel weer terugkeren in de industrie, maar is het een kwestie van geduld. "Het is nog steeds te doen (in de game-industrie). Net zoals tijdens de pandemie moet je uitvogelen hoe je het aan gaat pakken. Rij voor Uber ofzo, ga een goedkope plek vinden om te wonen of ga een jaar op het strand liggen. Maar hou de ontwikkelingen in de gaten, want wanneer je er eenmaal uitligt, wordt het allemaal een stuk moeilijker."

Deering blijft uiteindelijk optimistisch, ook al zijn het uitdagende tijden in de game-industrie: "Ik ben optimistisch over de toekomst, zelfs voor mensen die recentelijk zijn ontslagen. Deze situaties in onzekere tijden herstellen zich soms een stuk sneller dan je zou denken. Ik ga ervanuit dat mensen een of andere ontslagvergoeding hebben gekregen, en wanneer die opgemaakt is... tja, zo is het leven."

De beste man heeft natuurlijk flink wat ervaring, maar tegelijkertijd zijn de ontslagrondes binnen de game-industrie van vorig en dit jaar enorm prangend. Begin dit jaar ontsloeg Sony Interactive Entertainment nog zo'n acht procent van het totaal aantal werknemers - oftewel zo'n negenhonderd mensen. Ook werd London Studio gesloten. En zo vallen er binnen bijna elk gamebedrijf wel ontslagen.

View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.