‘Werknemers Bandai Namco onder druk gezet om ontslag te nemen’

Geplaatst: Vandaag om 14:59
Ooit van de Japanse term ‘oidashibeya’ gehoord? Dat is een soort sterfhuisconstructie, maar dan voor werknemers die een baas graag de laan uit wil hebben. Personeel worden letterlijk op een lege afdeling geplaatst waar niets te doen is, in de hoop dat men dan zelf maar ontslag neemt. Bij Bandai Namco zouden ze daarmee bezig zijn.

Dat meldt Bloomberg tenminste na gesprekken met anonieme bronnen die een dergelijke constructie bevestigen. Omdat Bandai Namco zijn werknemers niet wil ontslaan (bedenk eens wat dat aan ontslagvergoedingen zou kosten), zouden zij op een zijspoor worden gezet zonder werk. Op die manier zouden op dit moment al honderd mensen ontslag hebben genomen, op een totaal van tweehonderd werknemers die in ‘oidashibeya’ zijn geplaatst.

Het is een traditionele, Japanse manier om het mes in het personeelsbestand te zetten. De berichtgeving van Bloomberg vermeldt ook het annuleren van lopende projecten, waaronder Naruto- en One Piece-games. Ook een project voor Nintendo zou gecanceld zijn. Bandai Namco ontkent tegenover Bloomberg in alle talen dat dergelijke praktijken binnenshuis plaatsvinden.

“Sommige werknemers moeten misschien een bepaalde tijd wachten voordat ze hun volgende project toegewezen krijgen, maar we gaan wel verder met opdrachten naarmate er nieuwe projecten ontstaan”, zegt een woordvoerder tegen Bloomberg. “Er is geen constructie zoals een ‘oidashibeya’ bij Bandai Namco Studios ontworpen om mensen onder druk te zetten vrijwillig te vertrekken.”

Dwayne VranckenVan origine een PlayStation-gamer, maar inmiddels ook verknocht aan Nintendo en Xbox. Zoekt zijn heil in meeslepende singleplayer-campagnes en zo nu en dan ook wel in wat online fighting games. Begon bij Metal Gear Solid op de PlayStation en vindt inmiddels dat Christopher Nolan de Hollywood-equivalent is van Hideo Kojima.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.