'Werkrelatie tussen Xbox en Activision Blizzard is veranderd'

Geplaatst: 11 januari 2022 om 09:02Aangepast: 7 februari 2023 om 21:59
De werkrelatie tussen Xbox en Activision Blizzard is veranderd sinds dat er berichten over de giftige werkrelatie bij het laatstgenoemde bedrijf naar buiten zijn gekomen.

Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten in een interview met New York Times. Afgelopen november kwam een artikel van Wall Street Journal naar buiten waarin werd geclaimd dat Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick op de hoogte was van giftig werkgedrag en seksuele intimidatie op de werkvloer. Een paar dagen later lekte er een interne e-mail van Spencer uit waarin hij aan Xbox-werknemers liet weten dat "alle aspecten van de relatie met Activision Blizzard worden geëvalueerd".

Spencer werd in het recente interview met New York Times gevraagd wat dat precies inhoudt. "Ik ga mij logischerwijs niet publiekelijk uitlaten over het werk dat we specifiek met een partner als Activision doen. Maar we hebben de manier waarop we bepaalde dingen met ze doen veranderd, en daar zijn ze van op de hoogte."

Op wat voor manier de samenwerking precies is veranderd, gaf Spencer niet aan. Hij benadrukte wel dat de berichten over het giftige werkgedrag hem "verdrietig en misselijk" maakte. Hij geeft ook aan dat de geschiedenis van Xbox als bedrijf zelf niet vlekkeloos is. Zo haalt hij een moment in 2016 aan, toen voor een feest tijdens GDC schaars geklede vrouwen werden ingehuurd. Volgens Spencer heeft het bedrijf daar van geleerd en hoopt hij dat hij anderen kan helpen om er beter van te worden, in plaats van ze te straffen voor gedrag uit het verleden.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.