Xbox Game Pass krijgt in 2023 demo's van aankomende games

Geplaatst: 9 juni 2022 om 11:40Aangepast: 2 februari 2023 om 03:24
Er komen demo's van aankomende games naar Xbox Game Pass, zo heeft Microsoft aangekondigd.

Het bedrijf noemt dit 'Project Moorcroft'. Ergens volgend jaar moet het initiatief beschikbaar komen voor Game Pass-leden. Er komt een focus op onafhankelijke ontwikkelaars, die hiermee "meer mogelijkheden krijgen om enthousiasme rondom hun games te creëren". 

Ontwikkelaars die mee doen aan het initiatief kunnen ook inzien hoe goed hun demo's het doen en kunnen zelfs worden gecompenseerd voor het maken van een demo. 

Microsoft gaat later dit jaar Game Pass Ultimate-leden ook de mogelijkheid geven om gekochte games via cloud streaming te spelen. Volgens Microsoft vragen gamers het bedrijf regelmatig om de mogelijkheid om games die men al heeft te kunnen streamen, ook al staan ze niet op Game Pass, en dit moet dus later dit jaar mogelijk worden - zolang ze 'cloud-enabled' zijn.

Tot slot heeft Microsoft laten weten dat Xbox Game Pass op 30 juni in 27 landen op Samsung Smart-televisies beschikbaar komt als een app. Hier is dus geen aparte hardware voor nodig om games te spelen. Men kan daarbij via bluetooth apparaten zoals de Xbox-controller en DualSense-controller aansluiten. Om welke landen het gaat heeft Microsoft niet laten weten.

Meer details over bovenstaande aankondigingen zijn op Xbox Wire te lezen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.