Xbox-hoofd: 'We gaan all-in met Project Scarlett'

Geplaatst: 15 november 2019 om 09:53Aangepast: 7 februari 2023 om 16:23
Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft in een interview met The Verge aangegeven dat Microsoft niet dezelfde fouten gaat maken met de Scarlett, zoals deze bij de lancering van Xbox One zijn gemaakt.

"Van de Xbox One-generatie kunnen we leren dat we niet uit positie moeten gaan wat onze prijs en kracht betreft. Als je terugdenkt aan het begin van deze generatie, waren wij zeker honderd euro duurder dan de concurrent, en ja, we waren minder krachtig. We hebben nu een leiderschapsteam voor Project Scarlett gereed staan om succes te boeken op de markt", vertelt Spencer.

De verkoop van PlayStation 4 heeft het deze generatie een stuk beter gedaan dan die van Xbox One en succes op de markt voor Project Scarlett is essentieel voor het bedrijf. Dit heeft niet alleen met de console zelf te maken, maar ook met exclusieve games. Toch is Spencer ervan overtuigd dat er nog meerdere Xbox-generaties aankomen in de toekomst.

"We hebben hier jaren geleden een discussie over gevoerd; willen we nog een Xbox-generatie? Ja. En denken we dat er meerdere generaties inzitten voor ons? Ja, ik denk van wel. Daarom gaan we all-in. We zetten alles in op Project Scarlett en ik wil concurreren en het project zo juist mogelijk afronden. Dit is één van de redenen dat we onze volledig focussen op cross-play en backward compatibility", betuigt het hoofd van Xbox.

Spencer besprak eerder al verschillende backward compatibility-opties van de Xbox Scarlett. Zo maakte hij bekend dat alle Xbox one-controllers werken op de volgende generatie Xbox. Verder vertelde hij dat er ambities zijn om dit ook met games te gaan doen.

-39452533

Microsoft onthulde de Project Scarlett-plannen tijdens E3 dit jaar. Sony heeft inmiddels, net als Microsoft, bekendgemaakt dat hun nieuwe console rond de kerst van 2020 wordt gelanceerd. Hoewel er nog niet veel van beide consoles bekend is, komt het steeds dichterbij. Tijdens X019, wat gisteravond plaatsvond, werd het duidelijk dat Microsoft nog niet bereid is om meer details te onthullen.

Wil je weten wat er tot nu toe allemaal bekend is over Project Scarlett, klik dan hier.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.