Xbox-hoofden reageren op Unreal Engine 5

Geplaatst: 14 mei 2020 om 08:07Aangepast: 3 februari 2023 om 10:41
Xbox-hoofden Phil Spencer en Aaron Greenberg hebben gereageerd op de aankondigen van Unreal Engine 5. De engine werd gisteren door Epic Games onthuld.

Afgelopen woensdag toonde Epic Games een eerste voorproefje van de Unreal Engine 5. En hoewel het een techdemo was van een niet bestaande game, is er wel een voorproefje gegeven van de mogelijkheden van next-gen. Nu hebben twee medewerkers van Xbox ook gereageerd op de demo en hebben niets dan lof voor de software die Epic Games heeft getoond. Unreal Engine 5 draait namelijk ook op Xbox Series X.

"Ongelofelijk werk van Epic Games", liet Phil Spencer weten (hoofd van Xbox). Daarnaast stipte hij aan dat veel van de Xbox Game Studios gebruikmaken van Unreal om hun games te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld Ninja Theory dat onder andere Senua's Saga: Hellblade 2 maakt. Of de studio daadwerkelijk al Unreal 5 tot hun beschikking heeft, liet hij dan weer niet los. Maar het moge duidelijk zijn dat hij enthousiast is over de technologie en hij 'niet kan wachten om de Unreal Engine 5-innovaties tot leven te wekken op Xbox Series X'.

Ook marketingbaas Aaron Greenberg was te spreken over Unreal 5. "Super indrukwekkend!", zo stelde hij in een tweet. "Kan niet wachten om het te zien draaien op 's werelds meest krachtige console.

De demo, met de naam Lumen in the Land of Nanite, is dus geen échte game, maar wel speelbaar op de hardware van de aankomende consoles. Desalniettemin moeten studio's toch nog even wachten tot ze gebruik kunnen maken ven de engine: Epic brengt deze pas in 2021 uit.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.