'Xbox overweegt nog veel meer Game Pass-niveaus'

Geplaatst: 23 juli om 14:48
Jeetje, we dachten dat het zo al wel ingewikkeld genoeg was, Microsoft! De grote vriendelijke consoleboer ik mogelijk van plan om nog meer verschillende niveaus te introduceren voor abonnementsdienst Game Pass.

Dat claimt althans Jez Corden van Windows Central van bronnen te hebben vernomen. Zo zou er een speciale tier worden overwogen voor alleen cloudgaming. Dat abonnement zou flink wat minder centjes kosten, en je hebt er natuurlijk ook geen console voor nodig. Daarnaast zou je hiermee ook digitale games kunnen kopen en die dan streamen naar je telefoon, pc, of waar je ook maar zin in hebt.

Een andere optie is de terugkeer van het familie-abonnement. Vijf klanten zouden daarmee samen een abonnementje kunnen afnemen voor een prijs die allicht lager is dan als je alle vijf je eigen abbootje scoort. De afgelopen jaren is deze optie al in verschillende landen getest, en mogelijk wordt het nu dus echt uitgerold.

Het laatste niveau waar Windows Central over gehoord heeft, is er eentje waarin je advertenties voor je snufferd krijgt. Tja, reclames hebben we natuurlijk nooit zin in, maar als daardoor de prijs omlaag gaat, is het voor mensen met een krappe portemonnee misschien een goede optie. Volgens Corden wordt deze optie op dit moment wel overwogen, maar is Microsoft er nu niet actief mee aan de slag.

Vorige maand kondigde Microsoft al aan dat Game Pass een stukje duurder wordt: Ultimate gaat omhoog naar 17,99 euro per maand, PC Game Pass naar 11,99 euro en Game Pass Core kost straks 69,99 euro per jaar. Bovendien krijgen niet alle niveaus meer de nieuwste releases op dag één krijgen: de nieuw geïntroduceerde standaard-tier moet voortaan even wachten op de grote klappers.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.