Xbox stuurt weer honderden mensen de laan uit

Geplaatst: 5 dagen geleden om 13:11
De ontslaggolven binnen de gameindustrie gaan nog altijd niet liggen. Nu is het (weer) de beurt aan Microsoft om er honderden mensen uit te gooien.

Xbox-baas Phil Spencer heeft vanochtend een mail rondgestuurd met het nieuws dat er 650 banen gaan verdwijnen. Die mail kwam als eerste naar buiten via de nieuwsbrief Game File, en ook IGN heeft de interne brief gepubliceerd.

Spencer schrijft in de brief dat de nieuwe ontslagen te maken hebben met de gigantische overname van Activision Blizzard. "We hebben besloten om ongeveer 650 rollen binnen Microsoft Gaming - vooral corporate en ondersteunende functies - weg te halen, om ons bedrijf te organiseren voor langetermijnsucces."

Spencer erkent dat het moeilijk nieuws is en bedankt de ontslagen werknemers voor hun bijdragen. "In de geschiedenis van ons team hebben we geweldige momenten en uitdagende momenten gekend. Vandaag is een van de uitdagende dagen. Ik weet dat dit soort veranderingen moeilijk zijn, maar zelfs in de lastigste tijden heeft dit team bij elkaar kunnen komen en elkaar liefde laten zien, terwijl we werken om te blijven leveren voor onze spelers."

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Xbox het mes in zijn personeelsbestand zet. In januari werd er ook al afscheid genomen van bijna 2000 mensen. Ook werden er meerdere studio's gesloten, waaronder Arkane Austin (Redfall) en Tango Gameworks (Hi-Fi Rush). Die laatste werd vorige maand alsnog overgenomen door Krafton.

Erik NusselderRedacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.