Xbox-versie Enotria: The Last Song uitgesteld, ontwikkelaar beschuldigt Microsoft

Geplaatst: 3 september om 13:04
Indiegame Enotria: The Last Song verschijnt op 19 september voor pc en PS5, maar op Xbox Series-consoles komt de game later. Schijnbaar ligt het aan een gebrek aan communicatie bij Microsoft.

Italiaanse onafhankelijke ontwikkelaar Jyamma Games geeft aan dat het uitstel niet aan hen, maar aan Microsoft ligt. Het bedrijf zou de ontwikkelaar namelijk negeren tijdens het certificatieproces.

Volgens Jyamma's CEO Jacky Greco (via Windows Central) heeft het in ieder geval niets te maken met eventuele exclusieve afspraken met Sony, zoals de laatste tijd wordt gespeculeerd rondom Black Myth: Wukong. "Je kunt aan Xbox vragen waarom ze al twee maanden geen antwoord op ons geven. Ze geven blijkbaar niets om Enotria en niets om jou... De Xbox Series X en S-versie ligt klaar, maar we kunnen de release niet doorzetten. Ik heb veel geld aan deze port uitgegeven en vervolgens negeren ze ons."

Aan InsideGamer vertelt de ontwikkelaar dat het specifiek gaat om een probleem waarbij Jyamma de Xbox-winkelpagina van de game niet kan openen en zo het goedkeuringsproces te starten. Microsoft had aangegeven dat dit probleem bij hen lag, maar heeft vervolgens niets meer laten weten. "We willen de game echt zo snel mogelijk op Xbox uitbrengen, maar een gebrek aan communicatie van hun kant maakt dit erg lastig."

Geen goede zaak natuurlijk, al kan de tractie die dit verhaal krijgt er voor zorgen dat Microsoft alsnog in actie komt. Op 19 september kunnen pc- en PS5-gamers in ieder geval wel aan de slag met Enotria: The Last Song. Check hieronder een recentelijk uitgebrachte trailer van deze soulslike.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.