Zelda: Link's Awakening-multiplayer-modus niet uitgesloten

Geplaatst: 20 februari 2019 om 13:20Aangepast: 7 februari 2023 om 12:16
The Legend of Zelda: Link’s Awakening krijgt wellicht een multiplayer-modus. Op de website van Nintendo staat namelijk nog niet aangegeven met hoeveel spelers de game te spelen is.

In februari werd The Legend of Zelda: Link’s Awakening aangekondigd tijdens de Nintendo Direct. Het spel komt uit voor de Nintendo Switch en is een volledig nieuwe versie van de originele Zelda-game die in 1993 werd uitgebracht voor de Game Boy.

Link's Awakening is een van de weinige Zelda-titels waarin het koninkrijk Hyrule en Princess Zelda niet te zien zijn. Het spel speelt zich af na het verhaal van The Legend of Zelda: A Link to the Past en gaat over Link die gestrand is op het eiland Koholint. Nadat zijn boot is verwoest door een storm, moet Link acht muziekinstrumenten verzamelen om de slapende Wind Fish wakker te maken en te kunnen ontsnappen van het eiland.

-39712875

Hoewel de originele Link's Awakening een singleplayer-avontuur is, lijkt het er op dat Nintendo overweegt om een multiplayer-modus toe te voegen aan de nieuwe titel. Op de website van het bedrijf staat dat het aantal spelers in het spel "nog te bepalen" is, waaruit kan worden opgemaakt dat Nintendo nog niet kwijt wil of spelers in Link's Awakening met meerdere spelers op avontuur kunnen gaan.

Dit zou niet de eerste Zelda-game zijn die speelbaar is met meerdere spelers. The Legend of Zelda: Four Swords kwam uit in 2003 voor de Game Boy Advance en was het eerste spel in de Zelda-franchise dat multiplayer introduceerde. Ook The Wind Waker, Phantom Hourglass, Spirit Tracks en Tri Force Heroes hebben een vorm van multiplayer.

Ralph van DodewaardRedacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.