Discord werd ontworpen zodat maker online kon discussiëren over Final Fantasy 11

Geplaatst: Gisteren om 22:41Aangepast: Gisteren om 23:03
Stanislav Vishnevskly, de medebedenker van Discord, heeft het discussieplatform ontworpen met als doel om online te kunnen kletsen met fans over Final Fantasy 11. Die game was in de beginjaren 2000 een enorm populaire mmo-game (massively multiplayer online game).

Dat zegt hij in een interview met het Japanse gametijdschrift Famitsu. Vishnevskly ontwikkelde een prototype van het hedendaagse Discord terwijl hij nog op school zat en een enorme fan van Final Fantasy 11 was. Hij wilde een online communicatieplatform maken waarmee hij via voicechats kon praten met andere Final Fantasy 11-fans tijdens het spelen. Hoewel de game zelf ook de mogelijkheid had om met elkaar te chatten, was dat beperkt tot een gelimiteerd aantal tekens.

Pas toen Vishnevskly zijn mede-visionair Jason Citron ontmoette terwijl ze allebei een baan hadden bij het Japanse techbedrijf Gree, kwam Discord echt tot stand. Dit gebeurde wel enige tijd na de hoogtijdagen van Final Fantasy 11.

In het interview vertelt Vishnevskly - die nu de technisch directeur is van Discord - dat hij momenteel ook een grote fan is van Final Fantasy 14. Dit is de tweede mmo uit de rollenspellenreeks van Square Enix, die momenteel een stuk populairder is dan Final Fantasy 11. Hij heeft er zelfs een tatoeage van.

Final Fantasy 11 werd in 2002 uitgebracht en was het eerste mmo-rollenspel dat op meerdere platformen speelbaar was, namelijk op pc en PlayStation 2. In 2006 kwam het spel ook nog eens uit voor de Xbox 360. Hoewel er eerder geruchten rondgingen dat de mmo ermee zou stoppen, heeft de huidige regisseur van de game beloofd dat de servers "nog lang niet gaan sluiten".

Denian FrankenSchrijft maar al te graag over games en popcultuur. Pokémon-historicus, rpg-liefhebber en ging als kind verkleed als Link met carnaval.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.