Dit worden de beste series van 2025

Geplaatst: Vandaag om 10:59
Aan het begin van ieder jaar zit Tijn nog op een soort roze wolk van alle terugbliklijstjes. Zodra de kerstboom de deur uit is, neemt die rooskleurige waas echter net zo snel weer af. Hoe kun je dat tegengaan? Door lekker vooruit te kijken natuurlijk! Dit zijn de series waar wij het meest hyped voor zijn in 2025, dus zet ze vast lekker in je agenda.

We hebben uiteraard al in onze glazen bol gekeken om te voorspellen wat de beste films van 2025  worden, maar dat is maar de helft van het kijkplezier. Sterker nog, dit jaar gaat misschien wel meer uitblinken op het gebied van series dan op dat van films. Met name qua griezelig vermaak staat er een hoop veelbelovends in de stijgers!

Severance seizoen 2 - 17 januari

In 2022 overdonderde Ben Stiller ons met z’n surrealistische kantoornachtmerrie Severance. Voor wie het eerste seizoen niet heeft gezien, raden we je aan om daar je hoogste prioriteit van te maken, want dit is een van de meest unieke series van de afgelopen tijd. Michel gaf het eerste seizoen het verdiende lof in zijn review: dit is televisie van een ongekend niveau. Severance was in 2022 met gemak een van de beste series van het jaar, met dank aan de dikke laag mysterie, de duistere humor en de kritiek op het (Amerikaanse) kantoorbestaan. Als het aan ons lag, stond de releasedatum van seizoen twee als feestdag in de jaarkalenders van 2025.

Hype-thermometer:

Dit is een slechte serie om de thermometer mee te ijken, want het kwik barst al bijna uit de voegen. 

Watch on YouTube

Invincible seizoen 3 - 6 februari

Na de jarenlange pauze tussen de eerste twee seizoenen van Invincible, is het bijna onvoorstelbaar dat er nu minder dan een jaar tussen de seizoenen zit. Op 6 februari gaan we van start met de eerste drie afleveringen, met daarna iedere donderdag een verse aflevering. Dat betekent dat we deze keer geen drie maanden hoeven te wachten tussen de eerste en de tweede helft van het seizoen, wat best wel een verademing is.

Ondergetekende mocht zelf vorig jaar de review van het tweede seizoen van Invincible tikken. In dat vorige seizoen werden er een hoop toekomstige verhaallijnen opgebouwd, en volgens Robert Kirkman - schrijver van de Invincible-stripboeken - gaat iedere aflevering van het derde seizoen “voelen als een finale”. Hoewel veel mensen deze show lijken te skippen omdat het een animatieserie is, vertelt Invincible stiekem het beste superheldenverhaal dat we in jaren hebben gezien. Ja, zelfs beter dan The Boys.

Hype-thermometer:

Als je van de eerste twee seizoenen hebt genoten, begin je hier wel van te zweten in je latex superheldenpakje. Degenen die de serie nog niet hebben gecheckt zullen het wat minder warm hebben, want die lopen nog in hun normale kleren.

Watch on YouTube

The White Lotus seizoen 3 - 16 februari

In februari is het weer tijd voor vakantie in eigen land, want dan keert The White Lotus terug met een nieuwe groep vervelende rijke stinkerds in een resort. Deze keer gaan we naar Thailand en aanschouwen we de kinderachtige fratsen van Jason Isaacs (Harry Potter), Walton Goggins (Fallout), Aimee Lou Wood (Sex Education), Carrie Coon (The Leftovers) en Scott Glenn (Daredevil). Mike White staat wederom aan het roer en Cristobal Tapia De Veer gaat de serie ongetwijfeld weer voorzien van heerlijk vage muziek, dus dit is er wel eentje voor in je agenda.

Hype-thermometer:

Je zit in een bubbelbad. Naast je op de rand staat een kommetje met groene curry. Net pittig, maar lékker pittig, perfect zacht door de kokosmelk en fris door het plakje limoen dat er in ligt. Je weet dat je over een uurtje of zes flink gaat balen op de wc, maar daar maak je je nu geen zorgen om. Het leven is goed. Afijn, dat is dus ongeveer hoe de thermometer erbij hangt voor het derde seizoen van The White Lotus.

the-white-lotus-seizoen-3

Daredevil: Born Again - 4 maart

Matt Murdock is voor de higher-ups bij Disney kennelijk een soort rolmodel, want ze waren blind voor het feit dat de Netflix-serie Daredevil fenomenaal was. Zo’n zes jaar nadat we afscheid namen van Charlie Cox als Daredevil - cameo’s daargelaten - keren we terug naar het leven van de blinde advocaat, die ’s nachts een apenpakkie aantrekt om straatcriminelen en kale rijke stinkerds het leven zuur te maken.

Hopelijk weet Daredevil: Born Again de unieke sfeer van de Marvel-series van Netflix goed te vangen. Deze vertolking van Daredevil stamt uit een heerlijke tijd, waarin superhelden de ruimte kregen om op kleine schaal hun ding te doen zónder dat er altijd een wereldbedreigende bad guy hoefde te zijn. Gewoon een rijke klootzak, een boze man met een schedel op z’n trui en een blinde advocaat met nunchucks.

Naast Charlie Cox keren ook Jon Bernthal, Vincent D’Onofrio, Deborah Ann Woll en Elden Henson terug in hun respectievelijke rollen als The Punisher, Kingpin, Karen Page en Foggy Nelson. Vanaf 4 maart worden we negen weken lang getrakteerd op afleveringen van Daredevil: Born Again.

Hype-thermometer:

Ondanks de releasedatum in maart staan we voor de terugkeer van Charlie Cox als Daredevil wel in een korte broek en een t-shirt. Maar Disney heeft wel eens grotere succesrecepten vergooid, dus we houden de laagjes bij de hand.

daredevil

The Last of Us seizoen 2 - april

Vanaf april gaat het tweede seizoen van The Last of Us van start, met niemand minder dan Craig Mazin (Chernobyl) en Naughty Dog-hoofd Neil Druckmann achter de knoppen. De tweede game wordt opgesplitst in minstens twee seizoenen, omdat het simpelweg een te groots verhaal is voor één seizoen. Eigenlijk is het wel lekker dat de HBO-serie z’n tijd gaat nemen, want een veelgehoorde klacht van het eerste seizoen is dat de situaties uit de game toch wel erg snel werden behandeld.

Naast Pedro Pascal en Bella Ramsey als Joel en Ellie worden er wat namen aan de cast toegevoegd: Kaitlyn Dever (No-One Will Save You) gaat Abby vertolken, Isabela Merced (Alien: Romulus) kruipt in de rol van Dina en Young Mazino (Beef) gaat Jesse spelen. Je hebt de game inmiddels vast wel gespeeld, maar mocht je dat niet hebben gedaan, knal daar dan nog effetjes doorheen. Het is immers een van de beste games ooit gemaakt en zodra de serie uitkomt ga je die niet meer kunnen spelen zonder voorkennis.

Hype-thermometer:

Perfect golfweer!

Watch on YouTube

Andor seizoen 2 - 22 april

Naast Severance was er nog een grote verrassing in 2022 in de vorm van de Star Wars-serie Andor. Tony Gilroy, die eerder Rogue One en de Jason Bourne-films regisseerde, wist een uniek verhaal te vertellen in het Star Wars-universum door - je raadt het nooit - een gegrond verhaal te vertellen, over oorlog en de prijs die je als persoon moet betalen om het te kunnen voeren.

Andor zit vol met prachtige beelden, pijnlijke dilemma’s en tragische personages. Andor is de sterkste Star Wars-serie in tijden, en dat komt vooral omdat Tony Gilroy een verhaal vertelt over rebellen in de oorlog, niet over superhelden met magische krachten. Dit tweede seizoen van de Rogue One-prequel wordt meteen ook het laatste, dus waarschijnlijk gaat het direct aansluiten op Rogue One: A Star Wars Story.

Hype-thermometer:

Ongeveer net zo warm als de temperatuur op Alderaan aan het begin van A New Hope.

Andor-S2

The Bear seizoen 4 - juni

Dit is zo’n geval waarbij je al volledig aan boord van de hypetrein bent, óf die trein regelrecht langs je heen hebt laten gaan. In dit meesterlijke drama volgen we Carmen Berzatto (Jeremy Allen White) en zijn medewerkers terwijl ze het disfunctionele restaurant The Bear boven water proberen te houden, wat - zacht uitgedrukt - niet zo lekker gaat. De serie pakt moeiteloos de ingewikkeldste emoties uit om je vervolgens weer in een snelkookpan van een keuken te mieteren, je helemaal vol te proppen met stressvolle bereidingen van gerechten en in alle rust te laten genieten van het lekkere eten dat ze hebben gemaakt.

Hoewel het derde seizoen volgens een deel van de kijkers een dip in kwaliteit betekende - zo ook volgens Michel, blijkt uit zijn review - is iedere aflevering nog steeds een gerecht van meesterlijke kwaliteit. Je krijgt wel wat grijze haren van het stressniveau van deze serie, maar die zijn het stuk voor stuk waard.

Hype-thermometer:

Als je het van The Bear niet warm krijgt, weten we niet of je nog wel leeft.

the-bear-season-3

Alien: Earth - ergens in de zomer

Vorig jaar heeft Alien: Romulus de franchise weer een goede schop onder de kont gegeven, en na Fede Alvarez is het aan Noah Hawley om het Alien-universum te betreden. Hawley heeft ervaring met het vertellen van verhalen in bestaande verhaalwerelden. Dit doet hij al jaren op fenomenale wijze met de vijf seizoenen van Fargo, en ook de serie Legion behoort inmiddels tot onmisbaar X-Men-materiaal.

Alien: Earth speelt zich twee jaar voor de gebeurtenissen van Alien af, maar het is nog een compleet mysterie waar de serie om draait - los van dat we waarschijnlijk Xenomorphs op aarde gaan zien. We zien onze thuisplaneet eigenlijk zelden in de Alien-films, dus het staat Noah Hawley helemaal vrij om hier z’n eigen verhaal in te vertellen.

Hype-thermometer:

De aarde warmt natuurlijk al een tijdje op, maar met Alien: Earth staat het kwik wel op z’n hoogst. Voor iedereen die fan is van Alien of van Noah Hawley, althans. De rest is nog gezond sceptisch, maar geen zorgen, na de eerste paar afleveringen staat de hype-thermometer universeel hoog.

Watch on YouTube

Stranger Things seizoen 5 - dit jaar

De meest iconische Netflix-serie krijgt z’n laatste seizoen, waarbij iedere aflevering volgens Maya Hawke aanvoelt als een film op zich. De titels van de acht afleveringen zijn al onthuld om onze nieuwsgierigheid te prikkelen, en dat lukt aardig - al kunnen we ons nog niets bij dit laatste seizoen voorstellen dat niét enorm cliché is. Het wordt vooral een verschrikkelijke uitdaging om een fris, mysterieus verhaal te vertellen nu we al zó veel weten over de Upside Down. Maar laten we eerlijk zijn: iedereen en hun moeders (en zelfs hún moeders) gaan dit kijken.

Hype-thermometer:

Een lekkere 29 graden. Nog nét niet te warm, zeg maar.

stranger things

It: Welcome to Derry - dit jaar

Naast de hele waslijst aan Stephen King-verfilmingen die dit jaar op de planning staan, krijgen we ook nog een serie uit de hoge hoed van de horrormeester. Het gaat om een spin-off van de recente It-films. In het boek waar de films op gebaseerd zijn worden namelijk een hoop verhalen verteld over Derry door de jaren heen, waar in de films geen plaats voor was.
Dit zijn best wel indrukwekkende verhalen die absoluut het verfilmen waard zijn - met name de verhaallijn rondom The Black Spot is een hoogtepunt. De serie bestaat uit negen afleveringen, en Bill Skarsgård keert wederom terug als Pennywise. It: Welcome to Derry wordt ontwikkeld bij HBO door onder andere Andy Muschietti en Barbara Muschietti, die ook verantwoordelijk waren voor de It-films uit 2017 en 2019, die best goed te pruimen waren.

IT

Het wordt dus weer een lekker jaar - maar mocht je nóg meer in je agenda willen kalken, hebben we een soortgelijke lijst opgesteld over de films die ons dit jaar weg gaan blazen. Laat ons weten welke serie dit jaar bovenaan je kijklijst staat!

Tijn KranenVroeger veel uren gezonken in Team Fortress 2, Destiny en Rainbow Six: Siege maar van alle markten thuis, behalve JRPG’s. Is er van overtuigd dat (indie) games kunst kunnen zijn.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.