Alles dat we weten over Call of Duty: Black Ops 6

Alles dat we weten over Call of Duty: Black Ops 6

Gras is groen, sneeuw is wit en er komt dit jaar een nieuwe Call of Duty-game uit. De game is nog niet uit, maar het internet staat al vol met informatie over de nieuwe shooter. Dit is alles dat we tot nu toe weten over Call of Duty: Black Ops Gulf War. Voor het laatste nieuws moet je even naar beneden scrollen!

Call of Duty: Black Ops 6

Releasedatum

Een releasedatum voor Call of Duty: Black Ops 6 is er nog niet, maar een volledige onthulling van het spel kunnen we verwachten op 9 juni tijdens een speciale Direct. Activision heeft vantevoren ook een teaser trailer uitgebracht.

Waar gaat Black Ops 6 over?

De geruchten over een Black Ops-game die zich tijdens de Golfoorlog afspeelt gaan al een langere tijd rond. De Golfoorlog was een conflict tussen Irak en een verband van 42 landen,die door Amerika werd geleid. In 1990 viel Irak de staat Kuwait in, waarna twee campagnes volgden vanuit de Verenigde Staten. Operation Desert Shield duurde van 2 augustus 1990 tot 17 januari 1991 en werd toen opgevolgd door Operation Desert Storm, die op 28 februari 1991 ten einde kwam. De eerste operatie van het conflict bestond uit operaties op de grond, waarna Operatie Desert Storm van start ging. Die bevatte vooral bombardementen en aanvaringen in de lucht.

Call of Duty: Black Ops 6 speelt zich ook af na de campagne van Call of Duty: Black Ops Cold War. De Golfoorlog vond tien jaar na de Koude Oorlog plaats, en het lijkt erop dat er tussen de twee spellen gelinkt wordt. De naam van het personage Russell Adler, CIA-agent en belangrijk personage uit Black Ops Cold War, is namelijk gespot op de website van Black Ops 6.

Informatie over de onthulling

De geruchten gaan dat de onthulling van Call of Duty Black Ops 6 plaats vindt na de Xbox Games Show op 9 juni 2024. Bij de aankondiging van deze presentatie liet Microsoft ook weten dat een geheimzinnige game een eigen 'Direct' krijgt. Speculatie ging wild rond, en het lijkt erop dat de mysterieuze Direct in het teken staat van de nieuwe Call of Duty-game. Op X heeft het bedrijf bekend gemaakt dat de Direct inderdaad Call of Duty: Black Ops 6 behandelt.

Nu is er website opgedoken die niet direct naar Call of Duty verwijst, maar volgens iedereen wel een duidelijke teaser is voor de aanstaande Black Ops-game. De website heet TheTruthLies.com en de content bestaat uit mysterieuze beelden, opgenomen met een bodycam op een Blair Witch-achtige manier. De beelden laten geen gameplay zien, maar echte opnames. Op de website kun je switchen tussen zes kanalen met beelden. Wellicht worden er meer teasers toegevoegd naarmate de onthulling dichterbij komt.

Black Ops 6

Nog geen drie weken na de drop van Call of Duty: Modern Warfare 3 gaan de praatjes al rond over wat gaat volgen. Als we de bron, in dit geval Windows Central, moeten geloven komt er in 2024 een nieuw deel in de Black Ops-reeks aan. Het zesde deel in de franchise gaat Gulf War heten en het gaat zich afspelen in het begin van de jaren 90. De voorganger van dit deel, genaamd Cold War, speelde zich af in de jaren 80. Deze game gaat dus een sprong van ongeveer 10 jaar maken waar het verhaal zich gaat afspelen rondom de oorlog tussen Irak en de coalitie van 42 landen onder leiding van Amerika.

Volgens het rapport van Windows Central zullen de wapens in deze game teruggrijpen naar de traditionele wapens en technologie van de oudere games, in tegenstelling tot de futuristische wapens die te zien waren in recentere Black Ops-games. Bovendien gaan er geruchten over de terugkeer van de round-based zombie-mode. Ook wordt er gesproken over een grote pre-order early-acces waarin je de zombie-mode al kan spelen.

Volgens Inside Gamer is Treyarch van plan om oude multiplayer-maps van eerdere titels te herbruiken voor deze game, net zoals wat Sledgehammer deed met Modern Warfare 3.

Call of Duty Black Ops Cold War

Review - Jacco

Jacco heeft de game gespeeld, en hij was helaas niet echt te spreken over de game. Hij gaf de game een 55 en hij had het volgende te zeggen over de nieuwste Modern Warfare:

"Veel meer dan een razend soepele multiplayer en een dosis nostalgie biedt Modern Warfare 3 niet. De game voelt incompleet, is vaak saai en stelt op veel vlakken teleur."

Lees hier zijn volledige review!

Vier nieuwe multiplayermaps aangekondigd voor Modern Warfare 3

Gisteren heeft Sledgehammer Games vier maps aan de multiplayermodus van Call of Duty: Modern Warfare 3 toegevoegd. De maps zijn afkomstig uit Call of Duty: Modern Warfare 2 (2022). De maps zijn:

- Farm 18

- Crown Raceway

- Shoot House

- Mercado Las Almas

Hoe gaat de game heten?

De titel van de nieuwe Call of Duty is inmiddels bevestigd en liet zich bovendien al maanden voorspellen: Call of Duty: Modern Warfare 3. In mei lekte de titel voor het eerst uit en sindsdien zijn er steeds meer bewijzen dat het spel daadwerkelijk zo gaat heten. Zo deelde Activision DMCA-strikes uit voor gelekte beelden en sprak daarin zelf over "de onuitgegeven videogame Call of Duty: Modern Warfare 3". Ook lekte er een energydrinkadvertentie met het logo uit en veranderde Sledgehammer Games diens Twitter-banner naar een afbeelding met de Romeinse cijfers III. Kan niet missen, toch?

Het officiële Twitter-account van Call of Duty reageerde ook luchtig op de gelekte advertentie. “Wheh. Maandagen. Heeft iemand nog een energydrankje over?”, schreef het. Het lijkt inmiddels bijna traditie te worden dat het social media-team luchtig op dergelijke leaks reageert. Je zou bijna denken dat het onderdeel van de strategie is om expres dingen te lekken. Aluhoedjes in de aanslag!

De game is inmiddels aangekondigd en we kregen deze teaser daar dus ook bij. Veel heeft die niet te vertellen, los van de releasedatum van 10 november 2023.

Wanneer komt-ie uit?

Call of Duty Modern Warfare 3 komt op 10 november 2023 uit. Als je de Vault edition koopt, krijg je een week eerder toegang. Dat de game in november zou verschijnen wisten we al. Tijdens de rechtszaak tussen de Federal Trade Commission en Microsoft verklapte namelijk rechter Jaqueline Scott Corley per ongeluk dat Modern Warfare 3 in november uitkomt. Inmiddels is dat dus bevestigd door Activision.

Modern Warfare 3

Wat is het verschil tussen de normale versie en de Vault Edition?

De Cross-Gen Bundle op consoles en de Standard edition op pc bevatten een digitale download van de game, early access op de open beta, je mag de campaign een week eerder spelen en je krijgt het Soap Operator-pack. Degenen die extra betalen voor de Vault edition krijgen ook het Nemesis Operator pack, 2 weapon vaults, Blackcell en 30 tier skips. Als dat voor jou 

Versies MW3

Wie maakt hem?

Tegenwoordig zijn zo’n beetje alle studio’s van Activision betrokken bij de ontwikkeling van Call of Duty. De scheidslijn tussen games van Treyarch, Infinity Ward en Sledgehammer Games wordt daardoor steeds minder zichtbaar. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat Sledgehammer Games de leiding heeft over Call of Duty: Modern Warfare 3. De studio maakte hiervoor Call of Duty: WW2 en Call of Duty: Vanguard. Ook assisteerde het in 2011 bij de ontwikkeling van de eerste Call of Duty: Modern Warfare 3 voor Xbox 360 en PlayStation 3.

Modern Warfare 3

Op welke platformen?

Call of Duty: Modern Warfare 3 komt uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. Op pc kun je hem spelen via Steam en Battle.net.

Hoe ziet de gameplay er uit?

De gameplaytrailer - die hieronder te zien is - is helaas vrij karig. Echte gameplay wordt niet behoorlijk veel getoond en het betreft alleen de campaign. Dit is vaak het geval bij de eerste onthullingstrailer van een Call of Duty-game, maar fans zijn momenteel vooral benieuwd naar de multiplayer van MW3.

De verwachting is dat deze vrij veel op die van MW2 uit het vorige jaar gaat lijken, aangezien het gerucht gaat dat Activision eerst enkel een dlc voor die game uit wilde brengen. Dat is nu MW3 geworden, om welke reden dan ook.

Check de trailer hier.

Welke maps zitten er in de multiplayer?

Nog niet alle maps van Call of Duty: Modern Warfare 3 zijn bevestigd, maar in ieder geval zullen alle maps van Call of Duty Modern Warfare 2 uit 2009 een terugkeer maken. Dat is mooi nieuws, want dat zijn enorm populaire maps. Voor de rest van de maps is het nog even afwachten.

Wat verandert er in de multiplayer?

Ook hierover hebben we nog geen officiële onthullingen, maar wel een paar zeer betrouwbare leaks. De multiplayer zou namelijk grotendeels voortbouwen op die van Modern Warfare 2, maar toch worden er naar verluidt enkele door de community gevraagde veranderingen doorgevoerd. Zo zouden schietende spelers weer op de minimap komen te staan, wordt Ninja mogelijk weer een perk waarmee je kunt voorkomen dat tegenstanders je voetstappen horen, en keert de reload cancel terug, waarmee je de reloadanimatie kunt annuleren.

De perks zouden dit keer gekoppeld zijn aan verschillende soorten gear. Spelers kunnen kiezen uit vier categorieën perks, in de vorm van een helm, vest, handschoenen en schoenen. Een van die vesten is al gelekt. Het Gunner Vest zou ervoor zorgen dat je twee Primary-wapens bij je kunt dragen en dat je de maximale hoeveelheid kogels hebt. Heel baanbrekend kun je deze verandering in ieder geval niet noemen. Het lijken gewoon de ouderwetse perks in een nieuw jasje.

Tot slot zou ook de War-modus terugkeren. Die kennen we nog uit Call of Duty: WW2. Daarin speel je als aanvallende of verdedigende partij een oorlogsscenario na.

Waar gaat de campagne over?

De singleplayercampagne wordt zeer waarschijnlijk een direct vervolg op Modern Warfare 2 uit 2022. Wie had dat gedacht? Dat wist je ongetwijfeld al als je de campagne van Modern Warfare 2 hebt uitgespeeld. De afsluitende scene maakt er namelijk geen geheim van dat er nog een vervolg komt. Het verhaal focust zich op Vladimir Makarov, de ultranationalistische bad-guy van Modern Warfare 2.

In the direct sequel to the record-breaking Modern Warfare II, Captain Price, and Task Force 141 face off against the ultimate threat. The ultranationalist Vladimir Makarov is extending his grasp across the world, causing Task Force 141 to fight like never before.

Behoud je je progressie uit Modern Warfare 2?

Je kunt je zuurverdiende skins en andere cosmetische items meenemen van Modern Warfare 2 naar Modern Warfare 3. Denk alleen niet dat Activision dit uit de goedheid van zijn hart doet. Modern Warfare 3 zou, als we de geruchten mogen geloven, in eerste instantie namelijk een uitbreiding worden voor Modern Warfare 2. Tijdens de ontwikkeling is besloten om er toch een volledige game van te maken waar jij zeventig piek voor neer moet gaan leggen. Cosmetische items meenemen is dus wel het minste dat ze kunnen doen. Bij de onthulling van de game nam dat gevoel niet af, en lijkt het inderdaad een uitbreiding op het bestaande Modern Warfare 2.

Er komt een open wereld Zombie-modus aan!

Zombies-fans hebben iets om naar uit te kijken, want de populaire modus keert zo goed als zeker terug in Modern Warfare 3. Ook is er bevestigd dat de Zombies-modus zich in een open wereld afspeelt, en niet volgens het traditionele ronde-systeem gaat werken. De game-modus vindt plaats in de Warzone map, Urzikstan.

Komt de game naar Xbox Game Pass?

Nee, Call of Duty: Modern Warfare 3 komt bij release in ieder geval niet op Xbox Game Pass of PC Game Pass. Activision heeft nog steeds een marketingcontract met Sony waarin expliciet vermeld staat dat de nieuwe games niet naar een concurrerende abonnementsdienst mogen komen. Wanneer die deal verloopt is niet helemaal duidelijk, maar de kans is groot dat we in ieder geval tot 2025 geen nieuwe Call of Duty-games op Game Pass hoeven te verwachten. Daarna – mits de overname van Activision Blizzard doorgaat – mag ome Phil bepalen wat er met de games gaat gebeuren. Je kunt er vergif op innemen dat Call of Duty vanaf dat moment wél op Game Pass komt.

De game bevat... deuren?

Ja, je leest het goed. Deze titel is geen foutje. Volgens geruchten hebben de maps in Call of Duty: Modern Warfare 3 deuren.

Dat is in ieder geval wat een betrouwbare insider meldt (via CharlieIntel). De maps zijn dan wel allemaal remasters van maps uit Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009), maar dat wil niet zeggen dat ze ook één op één worden overgenomen. Volgens de geruchten zijn er dus in ieder geval deuren aan de maps toegevoegd.

Lekker belangrijk, zou je zeggen en dat zijn we op zich met je eens, maar de trouwste Call of Duty-fans allerminst. Deuren in de multiplayer werden voor het eerst geïntroduceerd in Call of Duty: Modern Warfare uit 2019. Daar waren spelers destijds niet zo blij mee omdat deuren die open en dicht kunnen campers een veilig plekje kunnen bieden. Dat hoort niet in Call of Duty, volgens de fanatiekste fanatiekelingen. Helaas gaan zij dus van een koude kermis thuiskomen, als we de geruchten mogen geloven.

Map voting maakt een comeback

Een controversiële beslissing in de reboot van Modern Warfare (2019) was dat je niet meer kon stemmen op welke map je zou willen spelen in multiplayer. Dit was gedaan om de variatie in maps zo groot mogelijk te houden. De fans waren hier echter niet blij mee. In Modern Warfare 3 is deze feature weer terug dan ook weer terug! Het risico hiervan is dat er een grote kans is dat je maar 50% van de maps gaat spelen, omdat iedereen dezelfde favorieten heeft..

Nieuwe mulitplayer-trailer 

In deze trailer is veel nieuwe multiplayer-gameplay te zien, en is een groot deel van de 'nieuwe' maps goed in beeld. Zoals een gebruiker op YouTube mooi zegt: "CoD-fans zijn slaven van nostalgie.", en de ontwikkelaar heeft dit maar al te goed door. Met muziek die ook al in oude CoD-trailers is gebruikt zie je hoe de spelers door maps als Highrise en Rust rennen en schieten.

Algemene multiplayer-informatie

Loadouts kunnen nu geüpgraded worden met handschoenen, kogelvrije vesten en meer. Elk stuk gear heeft z'n eigen impact op je stats, dus denk goed na over wat je aantrekt.

·Er is een nieuwe houding in de game genaamd Tac-Stance. Door deze houding aan te nemen draai je je geweer een beetje naar de zijkant om zo preciezer te richten zónder je vizier te gebruiken.

- Al je perks,worden nu meteen geactiveerd aan het begin van een match. Geen gedoe meer met wachten tot ze langzaam geladen zijn.

·De gezondheid van de spelers is gestegen naar 150, wat er voor zorgt dat de time-to-kill langer wordt.

·Slide-cancelling en reload-cancelling is terug.

·De tactical sprint is verlengd, waardoor je dus langer kan sprinten.

·Goed nieuws als je Modern Warfare 2 hebt gespeeld: alle wapens, skins, emblemen, stickers, Operators en laadschermen die je in Modern Warfare 2 hebt verzameld, gaan met je mee naar Modern Warfare 3. 

Modern Warfare 3 maps: Toen en nu

Urzikstan: de nieuwe Warzone-map!

Warzone is misschien wel de meest populaire game-modus van de afgelopen 4 jaar. Na een recente dip in spelers tijdens Warzone 2.0 doet Activision er alles om aan om terug te gaan naar de glorietijden van de eerste versie van Warzone op zijn hoogtepunt. Urzikstan, de nieuwe Warzone-map lijkt verdomd veel op Verdansk. Dit is de map uit Warzone van Modern Warfare (2019) die veruit het meest gespeeld werd. Activision zal ook hier de originaliteitsprijs niet winnen, maar wij gaan er vanuit dat deze battle-royal weer kapot gespeeld gaat worden.

Nieuwe Gulag

Bovendien is er in Urzikstan een nieuwe Gulag beschikbaar. Deze Gulag heeft drie lanes en omvat een verhoging waarmee spelers de wedstrijd kunnen winnen als deze in de verlenging belandt. De nieuwe Gulag is weer wat anders dan je gewend bent, omdat er ook een nachtversie is waarbij spelers voorzien worden van nachtzichtbrillen.

Urzikstan van boven

Ben je benieuwd hoe de nieuwe Warzone-map er van boven uit komt te zien. Welke gelijkenissen kan jij spotten ten opzichte van Verdansk?