Dit is wat we tot nu toe weten over GTA 6

Dit is wat we tot nu toe weten over GTA 6

De nieuwe GTA is officieel in ontwikkeling

Rockstar Games maakte in een persbericht bekend dat de ontwikkeling van GTA 6 in volle gang is. “Met de ongekende populariteit van GTA 5 weten we dat velen van jullie nieuwsgierig zijn naar een nieuw deel in de Grand Theft Auto-serie. Bij elk nieuw project dat we starten, is het ons doel om aanzienlijk te verbeteren in vergelijking met dat wat we eerder hebben afgeleverd,” meldde de ontwikkelaar.

Lijkt een compleet nieuwe game te worden

Ontwikkelingen en details over GTA 6 worden vanaf nu als eerst gedeeld op het officiële Rockstar Newswire-platform. Rockstar spreekt over het streven naar projecten die “verder gaan dan het eerder geleverde project” (in dit geval GTA 5), wat kan betekenen dat de game een opzichzelfstaande nieuwe game is met een eigen verhaal.

De naam is nog niet bekend

Rockstar spreekt in haar communicatie nog niet van de naam ‘GTA 6.’ Het kan dus zo zijn dat de nieuwe GTA die momenteel in ontwikkeling is een andere naam draagt. Een tweede Vice City of San Andreas, of een volledig nieuwe titel behoren dus nog tot de mogelijkheden. De kans dat de game gewoon Grand Theft Auto 6 gaat heten, is wat ons betreft het grootst.

Voorspelde releasedatum

Analisten van Jefferies, een Amerikaanse investeringsbank en financiële adviesdienst, voorspellen dat de volgende Rocksrat-game uitkomt “rond FY24.” Dat is de periode van 1 april 2023 tot en met 31 maart 2024, lichtte game-verslaggever Stephen Totilo toe in zijn tweet. Een vrij brede releaseperiode, maar wie weet gaat het hier wel om de nieuwe GTA.

Releasespeculaties 

Vorige zomer steunde Jason Schreier, journalist en auteur binnen de game-industrie, geruchten dat GTA 6 waarschijnlijk pas rond 2025 zou uitkomen. Na de aankondiging van Rockstar Games afgelopen weekend, paste Schreier zijn voorspelling iets aan door te speculeren dat “Grand Theft Auto VI eerst een ‘valse’ releasedatum van ‘herfst 2023’ zal krijgen, die wordt uitgesteld naar 2024”.