Doe mee aan het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming!

Doe mee aan het Nederlands Kampioenschap Allround Gaming!

Inhoudsopgave

 1. Meedoen aan het NK Allround Gaming 2024!
 2. Kijken
 3. Prijzen
 4. Hoe werkt het?
NK Gaming

Het is al weer even geleden sinds ons laatste toernooi, dus dit keer pakken we extra groot uit! In samenwerking met Bol.com organiseren wij het NK Allround Gaming! In vijf toernooien bepalen we wie de beste speler is in vijf verschillende games. Deze gekwalificeerden zullen doorgaan naar een finale dat op een vette locatie live gespeeld zal worden. Eén groot spektakel dus!

Het NK Allround Gaming wordt mede mogelijk gemaakt door Bol.com. Lees hier wat dit betekent. 

Om mee te doen met het NKAG moet je 16 jaar of ouder zijn.

Lees hier de algemene actievoorwaarden.

Het klassement

Door mee te doen aan de qualifiers van het NK Allround Gaming spaar je punten op. Als je niet een eerste of tweede plek hebt weten te bemachtigen, maak je nog steeds kans op een plekje in de grote finale. Alle punten die je hebt gescoord bij de vijf qualifiers worden bij elkaar opgeteld. Daaruit komt dan een klassement. De top 10 van alle vijf de qualifiers gaan door naar de grote finale, samen met de 10 finalisten van elke qualifier! Het huidige klassement gaat als volgt:

NK Allround Gaming

Meedoen aan het NK Allround Gaming 2024!

De kwalificatierondes van het NK Allround Gaming 2023 zitten er helaas op, maar het is nu mogelijk om je alvast aan te melden voor volgend jaar! Blijft op de hoogte van het laatste nieuws rondom dit zinderende toernooi door je gegevens hier in te vullen.

Shortcuts

Wat is het NK Allround Gaming?

Het Nederlands Kampioenschap Allround gaming is hét kampioenschap waar elke type gamer aan mee kan doen. In dit kampioenschap word je getest op verschillende vaardigheden. Kan jij het beste schieten, racen, ontwijken of sporten? In dit toernooi zul je het allemaal goed moeten kunnen. Daarbij hoef je zeker niet een expert te zijn in één van de games. Sterker nog: zij die goed genoeg zijn in alle games, zullen het meeste kans maken op gedeelte van de prijzenpot ter waarde van meer dan 5.000 euro!

Gedurende de komende maanden spelen we vijf toernooien die draaien om vijf verschillende games. Deze qualifiers bepalen wie de beste zijn in die game. De nummers 1 en 2 gaan direct door naar de grote finale. Maak je niet druk als je die plekken niet gehaald hebt! Naast de 10 finalisten van de vijf games, gaan er ook 10 spelers door die de meeste punten hebben gehaald tijdens de vijf qualifiers. Je hebt misschien wel meer kans om in de finale te komen door overal aan mee te doen dan door eerste of tweede te worden.

Dé grote finale

Tijdens elke qualifier, die elke twee weken plaatsvinden, spelen we een game om te kijken wie de beste is. Maar elke game vereist een andere soort skill, dus hebben we maar liefst vijf verschillende games die we spelen. Alles komt neer op de grote finale, die we live spelen in de Esports Game Arena in Alphen ad. Rijn. De twintig finalisten zullen in deze finale tegen elkaar spelen in alle vijf de games van de afgelopen qualifiers. Het hele spektakel wordt natuurlijk gelivestreamd op ons Twitch-kanaal.

Kijken

Je kan het NKAG live volgen op de volgenda data en tijdstippen op ons Twitch-kanaal:

 • Qualifier #1 - Rocket League - 15 maart 19:00-22:00
 • Qualifier #2 - Fall Guys - 29 maart 19:00-22:00
 • Qualifier #3 - Brawlhalla - 12 april 19:00-22:00
 • Qualifier #4 - Kartrider: Drift - 26 april 19:00-22:00
 • Qualifier #5 - Fortnite - 10 mei 19:00-22:00
 • De Grand Finale - 27 mei 

Prijzen


Het grootste NK Gaming-kampioenschap kan natuurlijk niet ontbreken aan dikke prijzen! Onze vrienden van Bol.com hebben een prijzenpot van meer dan 5.000 euro aan bol.com-tegoed beschikbaar gesteld voor de winnaars van de grote finale. Deze worden als volgt verdeeld:

 • Eerste plek: 3.000 euro Bol.com-tegoed
 • Tweede plek: 1.500 euro Bol.com-tegoed
 • Derde plek: 750 euro Bol.com-tegoed

Natuurlijk worden er ook andere vette prijzen weggegeven. Zo gaan de nummers 1 en 2 van elke qualifier naar huis met geweldige prijzen.

Qualifier 1 - Rocket League

 • Eerste plek: SteelSeries Arctis Nova 7-gamingheadset & PlayStation 5 Dualsense-controller
 • Tweede plek: SteelSeries Arctis Nova 1-gamingheadset & PlayStation 5 Dualsense-controller

Qualifier 2 - Fall Guys

 • Eerste plek: SteelSeries Arctis Nova 7-gamingheadset & PlayStation 5 Dualsense-controller
 • Tweede plek: SteelSeries Arctis Nova 1-gamingheadset & PlayStation 5 Dualsense-controller

Qualifier 3 - Brawlhalla

 • Eerste plek: JBL Quantum 910-gamingheadset
 • Tweede plek: JBL Quantum 910-gamingheadset

Qualifier 4 - Kartrider: Drift

 • Eerste plek: JBL Quantum 910-gamingheadset + Xbox Elite Series 2-controller (Core White) met accessoirespakket.
 • Tweede plek: JBL Quantum 910-gamingheadset+ Xbox Goodie pakket met onder andere: PC Game Pass token, Xbox pet, Xbox Bespoke sokken, Xbox stickers en meer!

Qualifier 5 - Fortnite

 • Eerste plek: Xbox Series S-console + MSI Stealth Trooper backpack, headset en goodies
 • Tweede plek: MSI Stealth Trooper backpack, headset en goodies up
 • Eerste tot en met 25e plek: 14 dagen PC Game Pass

Wie kan er meedoen?

Iedereen! Maar echt iedereen! Je moet alleen 16 jaar of ouder zijn. Het is je misschien al opgevallen dat alle games gratis zijn om te spelen en op alle platformen beschikbaar zijn. Dat is zodat iedereen mee kan doen zonder aanvullende kosten. Klik hier voor de voorwaarden.

Hoe werkt het?


Het hele toernooi, het klassement en de indeling van de wedstrijden wordt geregeld via Esports Nederland. Het is dus van belang dat je je aanmeld voor het kampioenschap op hun website en de benodigde game-accounts linkt aan je Esports Nederland-profiel.

Tijdens de qualifiers #1 tot en met #4 speel je oneindig lang tegen een andere tegenstander. Die Qualifiers beginnen om 19:00 uur, maar je zou ook later mee kunnen doen. Mocht je dus later kunnen, dat is geen probleem! Tijdens deze qualifiers kan je constant een nieuwe tegenstander zoeken om tegen te spelen. 

Op Esports Nederland kan je zien tegen wie je moet spelen, of dat nou in Rocket League of Brawlhalla is. Voeg degene tegen wie je moet spelen toe in de game zodat je elkaar kan uitnodigen voor een wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd geef je aan op de website van Esports Nederland wie er gewonnen heeft. Het is van belang dat de andere persoon de uitslag verifieerd. Na verificatie kun je met een nieuwe tegenstander gematcht worden.

Tijdens het toernooi van Fortnite, Qualifier #5, moet je jezelf inchecken in de 30 minuten voordat het toernooi begint. De aanwezigen worden ingedeeld in verschillende poules. Elke poule wordt om de beurt uitgenodigd voor een custom lobby. De winnaars van de poules worden uiteindelijk uitgenodigd in een finaletoernooi waar we bepalen wie de beste is.

De puntentelling

Tijdens het kampioenschap win je toernooipunten. Deze punten worden elke kwalificatieronde meegenomen. Je kunt dus de meeste punten verdienen door met alle kwalificatierondes mee te doen. Die punten zijn erg belangrijk, gezien ze je ticket kunnen zijn voor de finale. Elke kwalificatieronde zorgt voor een ranglijst. Die ranglijst wordt constant bijgewerkt na elke wedstrijd. De algemene ranking kan je hieronder terugvinden zodra deze beschikbaar is.

Uiteindelijk gaan er twee spelers per kwalificatieronde door naar de finale. De rest van de top 100 krijgt ook kwalificatiepunten waarmee je je kunt plaatsen voor de finale. Zo kun je laten zien dat je een echte Allround Gamer bent. De 10 beste allround spelers verdienen ook een plek in de grote finale. Er zijn dus 20 finalisten die tegen elkaar gaan strijden!


NK Gaming

15 maart: Kwalificatieronde #1 - Rocket League


Heb jij de beste voetbal-skills of de beste race-skills? In deze allereerste kwalificatieronde zul je allebei nodig hebben om te kunnen winnen. De eerste ronde gaat woensdag 15 maart van start! De wedstrijden bestaan uit 1v1-duels, dus geen teams! Op Esports Nederland wordt je - gedurende de 3 uur dat het toernooi plaatsvindt - gematcht met een tegenstander. Je kan met elkaar chatten en elkaars gebruikersnamen zien. Zorg dat je je Epic Games-account linkt! Rocket League is cross-play, dus niet iedereen speelt op hetzelfde platform als jij.

In de 3 uur heb je alle tijd om zoveel mogelijk potjes te spelen. Na de wedstrijd voert één iemand de score in. De andere MOET de score verifiëren. Hebben jullie dat gedaan? Dan worden jullie beide vanzelf met een nieuwe speler geplaatst. Dit kan soms even een minuutje duren. Neem een slok water en heb geduld!

Schrijf je nu in voor qualifier #1 op de toernooipagina

Doe mee

NK Gaming

29 maart: Kwalificatieronde #2 - Fall Guys

Hoe behendig ben jij in goed getimede sprongen, strakke bewegingen en het inschatten van afstanden? Je hebt veel verschillende vaardigheden nodig voor de derde kwalificatieronde met Fall Guys als game! Deze ronde vindt woensdag 29 maart plaats. De opzet van Fall Guys is een tikkie anders. We zullen voor het grootste deel van het toernooi in een oneindige opzet spelen. De laatste 20 minuten zit wat anders in elkaar, dus je hebt zo'n 2 uur en 40 minuten om zoveel mogelijk potjes te spelen. Die potjes speel je tegen een tegenstander waar je tegen wordt geplaatst op Esports Nederland. Jullie moeten elkaars score wederom verifiëren nadat jullie eruit liggen. Daarna wordt je weer met iemand anders geplaatst en speel je weer een potje.

In de laatste 20 minuten van het toernooi pakken we het klassement erbij, en pakken we de 39 beste spelers. ZIj zullen strijden om de laatste, felbegeerde kroon. De winnaar en de tweede speler van die allesbeslissende wedstrijd gaan door naar de finale! 

Schrijf je nu in voor qualifier #2 op de toernooipagina

Doe mee

Brawlhalla

12 april: Kwalificatieronde #3 - Brawlhalla

De derde kwalificatieronde vindt woensdag 12 april plaats waarin we Brawlhalla gaan spelen. Ook hier gaan we spelen in een oneindige toernooistructuur met 1v1-duels. Je wordt dus wederom constant tegen spelers gematcht die jij een pak slaag moet geven in Brawlhalla. 

Account linking is hier niet van belang, je start een custom lobby en deelt de code met je tegenstander in de privechat op ESNL. In drie uur tijd ga je al knokkend een weg vinden naar de top van de ladder. Ben jij de beste? We maken het mee op woensdag 12 april.

Schrijf je nu in voor qualifier #3 op de toernooipagina

Doe mee

NK Gaming

26 april: Kwalificatieronde #4 - Kartrider: Drift

De vierde ronde draait om racen en daarom gaan we Kartrider: Drift spelen! Deze ronde vind plaats op woensdag 26 april. De kans is groot dat je niet bekend bent met deze game. Voornamelijk omdat de console-versies gloednieuw zijn. Het geeft wel iedereen een eerlijke kans!

Spelers worden gedurende de twee uur dat het toernooi plaatsvindt met elkaar gematcht via de website van Esports Nederland. Nadat ze een potje hebben gespeeld tegen elkaar geven ze op ESNL aan wie er gewonnen heeft. Na het verifiëren van elkaars scores kan er een nieuwe tegenstander gezocht worden.

Schrijf je nu in voor qualifier #4 op de toernooipagina

Doe mee

NK Gaming

10 mei: Kwalificatieronde #5 - Fortnite

Het was geen kampioenschap geweest zonder een shooter en als we aan shooters denken, staat Fortnite voorop! Tijdens deze laatste kwalificatieronde moet je zoveel mogelijk punten scoren door kills te maken en zo lang mogelijk te overleven. Deze ronde start woensdag 10 mei.

We maken custom lobby's waarin we elke keer een groep spelers uitnodigen. Deze groepen worden gemaakt in Esports Nederland. Daar kan je dus zien in welke groep je hoort en dus wanneer je aan de beurt bent. De beste spelers van deze lobby's worden uiteindelijk tegen elkaar gezet om te bepalen wie de allerbeste is.

Schrijf je nu in voor qualifier #5 op de toernooipagina

Doe mee

NK Gaming