Het NK Allround Gaming 2024

Het NK Allround Gaming 2024

Inhoudsopgave

 1. Kijken
 2. Prijzen

In samenwerking met bol. organiseren wij wederom het NK Allround Gaming! In vijf online kwalificaties bepalen we wie de beste speler is in vijf verschillende games. Degene die uiteindelijk de meeste punten hebben verzameld in de kwalificaties, gaan door naar de grote live finale in het H20 Rabo Esports Stadium. Eén groot spektakel dus!

Het NK Allround Gaming wordt mede mogelijk gemaakt door bol. Lees hier wat dit betekent. 

Om mee te doen met het NKAG moet je 12 jaar of ouder zijn. Lees hier de algemene actievoorwaarden.

Woensdag 24 april: Fortnite bij Go!Gaming Utrecht Leidsche Rijn

Woensdag 24 april vindt het tweede wildcard event plaats op locatie bij Go!Gaming. Dit keer reizen we af naar Utrecht en dagen we jou uit om de strijd met elkaar aan te gaan in Fortnite. Weet jij je te bewijzen als beste shooter tijdens dit event? Dan plaats jij je direct voor de finale van 25 mei! Mocht je er dus niet al te best voorstaan in het klassement, dan is dit je kans om alsnog een finaleplek te bemachtigen. Klik hier of op de afbeelding om je aan te melden. 

Klassement

NK allround

Laatste update: 22/04/2024 - update na Q4

Wat is het NK Allround Gaming?

Het Nederlands Kampioenschap Allround gaming is hét kampioenschap waar elke type gamer aan mee kan doen. In dit kampioenschap word je getest op verschillende vaardigheden. Hoe goed kan jij schieten of racen? Of ben jij behendig in alle games? Je hoeft zeker niet een expert te zijn in één van de games. Sterker nog: zij die goed genoeg zijn in alle games, zullen het meeste kans maken op een gedeelte van de prijzenpot ter waarde van 5.000 euro aan bol.-tegoed!

Gedurende de komende maanden spelen we vijf online toernooien die draaien om vijf verschillende games. Door mee te doen aan de online kwalificaties van het NK Allround Gaming spaar je punten op.Alle punten die je hebt gescoord bij de kwalificaties worden bij elkaar opgeteld. Daaruit komt dan een klassement. Hoe meer punten je verzameld, hoe groter de kans dat jij je kwalificeert voor de grote finale. Daarnaast organiseren we ook twee wildcard-evenementen op locatie bij Go!Gaming. Wanneer je tijdens één van de wildcard-evenementen een eerste plek behaald, word je direct geplaatst voor de finale! 

De grote finale

Tijdens elke online kwalificatie, die om de week plaatsvinden, spelen we een game om te kijken wie de beste is. Maar elke game vereist een andere soort skill, dus hebben we maar liefst vijf verschillende games die we spelen. Alles komt neer op de grote finale, die we live spelen bij de H20 Rabo Esports Stadium in Purmerend. De twaalf finalisten zullen in deze finale tegen elkaar spelen in alle vijf de games van de afgelopen kwalificatierondes. Het hele spektakel wordt natuurlijk gelivestreamd op ons Twitch-kanaal.

Kijken

Je kan het NKAG live volgen óf natuurlijk deelnemen op de volgende data en tijdstippen:

 • Kwalificatie #1 - Rocket League (Actie) - Woensdag 6 maart 19:00 – 21:00
 • Kwalificatie #2 - Fall Guys (Behendigheid) - Woensdag 20 maart 19:00 – 21:30
 • Wildcard-evenement #1 - Eindhoven: Rocket League (Actie) - Woensdag 27 maart 18:00 – 22:00
 • Kwalificatie #3 - eFootball (Sport) - Woensdag 3 april 19:00 – 21:00
 • Kwalificatie #4 - KartRider: Drift (Racen) - Woensdag 17 april 19:00 – 21:00
 • Wildcard-evenement #2 - Utrecht: Fortnite (Schieten) - Woensdag 24 april 18:00 – 22:00
 • Kwalificatie #5 - Fortnite (Schieten) - Woensdag 1 mei 19:00 – 22:00
 • De Grand Finale - H20 Rabo Esports Stadium- zaterdag 25 mei 2024 (overdag)

Volg iedere kwalificatie en dé grote finale via ons Twitch-kanaal:

Prijzen

Het grootste NK Gaming-kampioenschap kan natuurlijk niet ontbreken aan dikke prijzen! Onze vrienden van bol. hebben een prijzenpot ter waarde van 5.000 euro aan bol.-tegoed beschikbaar gesteld voor de winnaars van de grote finale. 

Deze worden als volgt verdeeld:

 • Eerste plek: €3.000,- bol.-tegoed
 • Tweede plek: €1.250,- bol.-tegoed
 • Derde plek: €750,- bol.-tegoed

  Maar er is meer te winnen je kunt namelijk tijdens iedere kwalificatie kans maken op dikke prijzen van onze deelnemende partners. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates. 

Wie kan er meedoen?

Iedereen! Maar echt iedereen! Je moet alleen 12 jaar of ouder zijn. Het is je misschien al opgevallen dat alle games gratis zijn om te spelen en op alle platformen beschikbaar zijn. Dat is zodat iedereen mee kan doen zonder aanvullende kosten. Klik hier voor de voorwaarden.

De puntentelling

Tijdens het kampioenschap win je toernooipunten. Deze punten worden elke kwalificatieronde meegenomen. Je kunt dus de meeste punten verdienen door met alle kwalificatierondes mee te doen. Die punten zijn erg belangrijk, gezien ze je ticket kunnen zijn voor de finale. Elke kwalificatieronde zorgt voor een ranglijst. Die ranglijst wordt constant bijgewerkt na elke wedstrijd. De algemene ranking kan je hieronder terugvinden zodra deze beschikbaar is. Zo kun je laten zien dat je een echte Allround Gamer bent. De 10 beste allround spelers verdienen een plek in de grote finale inclusief de directe plaatsingen van de wildcard-evenementen. De finale wordt dus gespeeld met 12 deelnemers.

Doe mee met het NK Allround Gaming 2024!

NK Gaming

24 april: Wildcard-evenement #2 - Fortnite

Woensdag 24 april vindt het tweede wildcard event plaats op locatie bij Go!Gaming. Dit keer reizen we af naar Utrecht en dagen we jou uit om de strijd met elkaar aan te gaan in Fortnite. Weet jij je te bewijzen als beste shooter tijdens dit event? Dan plaats jij je direct voor de finale van 25 mei! Mocht je er dus niet al te best voorstaan in het klassement, dan is dit je kans om alsnog een finaleplek te bemachtigen. 

1 mei: Online kwalificatieronde #5 - Fortnite

Het was geen kampioenschap geweest zonder een shooter en als we aan shooters denken, staat Fortnite voorop! Tijdens deze laatste kwalificatieronde moet je zoveel mogelijk punten scoren door kills te maken en zo lang mogelijk te overleven. Deze ronde start woensdag 1 mei om 19:00 uur. We maken custom lobby's waarin we elke keer een groep spelers uitnodigen. De beste spelers van deze lobby's worden uiteindelijk tegen elkaar gezet om te bepalen wie de allerbeste is.