nintendo
touch
2ds

2DS heeft maar een scherm

Geplaatst: 29 augustus 2013 om 11:27Aangepast: 29 augustus 2013 om 11:44
Gisteren kregen we voor het eerst de 2DS te zien. Het apparaat lijkt net als zijn grote broer: de 3DS, twee verschillende schermen te hebben. In feite ligt onder de behuizing slechts een enkel scherm.

Uit een rapport uit de VS blijkt dat de twee schermen die zichtbaar zijn op de 2DS eigenlijk bestaan uit één groot touchscreen, gesplitst door de behuizing van het apparaat. De keuze hiervoor werd gemaakt omdat dit goedkoper en gemakkelijker in elkaar te zetten is. En daarom kon Nintendo haar nieuwe handheld goedkoper maken.

In theorie zou je de plastic laag van de bovenste helft kunnen verwijderen, om die ook als touchscreen te kunnen gebruiken. Het apparaat en de games zijn hier echter niet voor gemaakt, dus dit is iets waar vooral fanatieke modders zich mee bezig zullen houden.

Het feit dat de 2DS onder de behuizing maar een scherm bevat, verklaart ook waarom het apparaat niet inklapbaar is en daarom een merkwaardig vierkante vorm heeft. In de trailer waarin de 2DS werd aangekondigd, zie je hoe het apparaat vastgehouden wordt en wat hij kan.

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..