Nieuws

CD Projekt moet mogelijk tien procent van inkomen afstaan wegens problemen Cyberpunk 2077

Geplaatst: 11 januari om 15:00Aangepast: 11 januari om 14:29
Oef, CD Projekt Red ligt flink onder vuur. De Poolse consumentenbond kan het bedrijf dwingen om tien procent van het inkomen over 2020 af te staan, mocht de instantie niet tevreden zijn met de stappen die het onderneemt om gedupeerde consumenten te compenseren.

Een woordvoerder van UOKiK, kort voorUrząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów (Bond voor Competitie en Consumentenbescherming) zegt dat het ontwikkelaar CD Projekt Red vraagt om de problemen uit te leggen en actie te ondernemen.

"We zullen controleren hoe de ontwikkelaar aan patches werkt die de problemen op verschillende consoles oplossen, maar ook welke stappen het bedrijf zet om mensen die hun geld terug hebben gevraagd en niet blij zijn met hun aankoop tegemoet te komen, ondanks de verzekeringen van de ontwikkelaar", zegt woordvoerder Małgorzata Cieloch (via IGN).

Mocht de consumentenbond niet tevreden zijn - bijvoorbeeld met het huidige retourbeleid, meldt het rapport - dan kan het een boete opleggen van maximaal tien procent van het inkomen over 2020. Ook zou het CD Projekt Red kunnen vragen 'digitale bonussen' uit te delen aan bezitters van de game.

De release van Cyberpunk 2077 werd geplaagd door bugs en technische problemen op vooral de Xbox One en PlayStation 4. Sony haalde de game kort na lancering uit de PlayStation Store.

CD Projekt Red heeft nog niet gereageerd.

Cyberpunk

Lees Meer


Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Meer artikelen tonen
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..
Power UnlimitedLaden..