Lees hier alles over Hogwarts Legacy

Lees hier alles over Hogwarts Legacy

Op deze pagina lees je alle nieuwtjes van de nieuwste Harry Potter-game Hogwarts Legacy op één plek!

Hogwarts Legacy werd in 2020 officieel aangekondigd en komt nu steeds dichterbij. Het is een immersieve, open wereld actie-rpg die zich afspeelt in het magische universum van Harry Potter. Harry zelf is echter nog lang niet geboren. Het spel speelt zich namelijk af in het jaar 1800, dus spelers maken kennis met een nog vrij nieuw Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocuspocus. 

De game maakt het mogelijk om bekende en nieuwe gebieden en terreinen te verkennen, evenals het ontdekken van fantastische wezens, nieuwe spreuken en toverdranken en jouw eigen tovenaarsleerling creëren en upgraden hoe jij dat wil.

Hogwarts Legacy wordt ontwikkeld door Avalanche Software en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment onder het Portkey Games-label. Naar alle verwachtingen verschijnt de game in september op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc.

GROOTSTE NIEUWS

Nintendo Switch-versie Hogwarts Legacy in de maak.

Uit een nieuwe FAQ-pagina blijkt dat Hogwarts Legacy ook naar Nintendo Switch komt. Ook bevestigt Warner Bros. dat er geen online gameplay of co-op in zit, noch microtransacties.

Dit blijkt uit een FAQ die de uitgever na de State of Play van gisteravond online heeft gezet. De game werd in 2020 alleen onthuld voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc, maar aan datzelfde rijtje is ook de Nintendo Switch toegevoegd op de FAQ-pagina.

Lees verder

Harry Potter-game Hogwarts Legacy verschijnt deze feestdagen.

Tijdens de State of Play over Hogwarts Legacy werd vermeld dat de game deze feestdagen moet verschijnen. Een precieze releasedatum werd nog niet genoemd, maar wel werd duidelijk dat de game speelbaar gaat zijn op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Lees verder

Deze donderdag is er een State of Play rondom Hogwarts Legacy.

Donderdagavond 17 maart wordt in de State of Play zo'n veertien minuten aan gameplay van Hogwarts Legacy (PS5) getoond. De complete uitzending duurt ongeveer twintig minuten. De stream is aanstaande donderdag 17 maart om 22:00 uur Nederlandse tijd te zien via YouTube en Twitch.

Lees verder

Nieuw gameplaybeelden van Hogwarts Legacy getoond.

Het twitter-account van Warner Bros. Games Avalanche heeft gisteren een korte - zeer korte - teaser getoond van nieuwe Hogwarts Legacy-gameplay. Hierin zien we een tovenaarsleerling van Griffoendor opstaan van zijn bed en krijgen we een shot van het slaapvertrek. 

Bekijk hier de gameplay-sneak peak van zeven seconden.

Hogwarts Legacy komt mogelijk op 6 september uit.

Opnieuw geruchten over de releasedatum van Hogwarts Legacy. De game in het Harry Potter-universum zou wel eens op 6 september kunnen uitkomen. The Rowling Library meldt dat een artbook, genaamd ‘The Art and Making of Hogwarts Legacy’ die releasedatum heeft gekregen.

Lees verder 

Consoles

Producent Hogwarts Legacy stapt op bij ontwikkelaar.

Troy Leavitt, de producent van Hogwarts Legacy, is vertrokken bij ontwikkelaar Avalanche Software. Leavitt laat dit op Twitter weten. Hij claimt een goede relatie met de studio en Warner Bros. te onderhouden en in een aankomende video uit te leggen waarom hij is vertrokken. Hij claimt vooralsnog nergens dat hij weg is gegaan door aanhoudende kritiek van gamers.

Lees meer

Hogwarts Legacy

'Spelers krijgen transgender customization-opties in Hogwarts Legacy'.

Met alle controverse rondom Hogwarts Legacy besloten de ontwikkelaars wat extra's te doen om de game inclusiever te maken. Daarom krijgt de game transgender customization-opties. Spelers kunnen een transgender personage creëren in Harry Potter-game Hogwarts Legacy. Dat meldt Bloomberg.

Lees meer

Warner Bros. doet Harry Potter-game Hogwarts Legacy uit de doeken.

Daar is 'ie dan eindelijk: de Harry Potter-rpg van Warner Bros. en Avalanche! Warner Bros. heeft Harry Potter-game Hogwarts Legacy onthuld.Hogwarts Legacy bevat een open wereld en speelt zich af rond 1800. De trailer omschrijft het leerproces van nieuwe tovenaars op Hogwarts, waarna spelers 'een gevaarlijke wereld' in kunnen trekken om op avontuur te gaan.

Lees meer

EXTRA NIEUWS

Hogwarts Legacy lijkt de ultieme Harry Potter-game.

Vanaf het moment dat Niels op de basisschool Harry Potter ontdekte, was er geen weg meer terug. Hij was meteen fan en wilde iedere hoek van Hogwarts verkennen. Nu lijkt die droom eindelijk uit te komen met Hogwarts Legacy.

Als fanatieke Harry Potter-fan heb ik uren gefantaseerd over hoe een goede Harry Potter-game eruit zou moeten ziet. Ik weet dat er al best veel games over de serie gemaakt zijn, maar toen die verschenen was ik te jong en nu zijn de games te oud. Alleen de Lego Harry Potter-games heb ik gespeeld en daar heb ik ook zeker van genoten. Maar een game waarin we het gehele kasteel en de omgeving kunnen verkennen, lessen volgen en spells beoefenen? Daar wacht ik nu al jaren op.

Lees verder


Waarom we hyped zijn voor de nieuwe Harry Potter-game Hogwarts Legacy.

Al jaren hopen Harry Potter-fans op een game waarin ze iedere uithoek van Hogwarts volledig kunnen verkennen, potions kunnen brouwen en spells af kunnen vuren in een echt tovenaarsduel. Volgend jaar is het eindelijk zover dankzij Hogwarts Legacy. Roedie vertelt waarom je er hyped voor moet zijn!

Lees verder


Hogwarts Castle compleet nagemaakt in Dreams.

Vele gamers waren keihard aan het hopen dat we tijdens de State of Play wat nieuws te zien zouden krijgen van Hogwarts Legacy, maar dat was helaas niet het geval. Om de pijn wat te verzachten heeft de Wacht wel een soort goedmakertje gevonden, in de vorm van een belachelijk prachtige Dreams creatie, waarin je het hele Hogwarts kasteel kunt ontdekken!

Bekijk de creatie hier.


Video: Waarom we hyped zijn voor de Harry Potter-RPG Hogwarts Legacy!

De PlayStation 5 Showcase bracht ons veel moois, maar ook veel waar we stiekem al een beetje op gehoopt hadden. En toen was daar uit het niets ineens Hogwarts Legacy: een openwereld Harry Potter RPG met redenen genoeg om hyped over te zijn. En wat die redenen zijn, vertellen we je haarfijn in deze video!

Laatste nieuws

Features