Nachtwacht van 11 juni 2024

Live updates:

07:09Geen exclusieve deals voor Black Ops 6Black Ops 6

"Als je Black Ops 6 wilt kopen, is dat prima, zowel voor ons als voor de ontwikkelaar," vertelt hij. "Als je de game [via Game Pass] wilt spelen, is dat ook prima. Ik wil je de keuze geven in hoe je je games speelt, en met wie je speelt, en geen exclusieve deals meer aangaan om je naar onze kant te dwingen."

Bij de onthulling van de nieuwe Black Ops werd al duidelijk dat de game gelijktijdig naar de PlayStation, Xbox en pc komt, en dat ook de bèta en eventuele dlc tegelijkertijd beschikbaar zal zijn op alle beschikbare platforms. Voorheen werden er regelmatig tijdelijke exclusieve deals gesloten rondom de franchise, waarbij sommige content op een specifiek platform voorrang kreeg. Dergelijke praktijken behoren vanaf nu tot het verleden.

Tijdens de Xbox Games Showcase is bevestigd dat Call of Duty: Black Ops 6 op 25 oktober verschijnt voor zowel de huidige als de vorige generatie Xbox- en PlayStation-consoles en pc. Een online verbinding is vereist om de game te spelen, ook voor de singleplayercampagne.

Watch on YouTube
07:07Xbox-baas geeft uitleg over het sluiten van vier studio'sXbox

De Xbox-baas werd zondag geïnterviewd tijdens IGN Live in Los Angeles, waar hem werd gevraagd naar de beslissing van Xbox vorige maand om vier eigen studio's te sluiten, waaronder Arkane Austin, de ontwikkelaar van Redfall, en Tango Gameworks, de maker van Hi-Fi Rush.

Volgens IGN zei Spencer: "Het sluiten van elk team is natuurlijk moeilijk voor de individuen daar, moeilijk voor het team. Ik heb hier niet publiekelijk over gesproken, omdat dit nu het moment is voor ons om ons te richten op het team en de individuen."

Daaraan voegde hij toe: "Het is natuurlijk een moeilijke beslissing voor hen, en ik wil er zeker van zijn dat we door ontslagvergoeding en andere dingen het juiste doen voor de individuen in het team. Het gaat niet om mijn PR, het gaat niet om de PR van Xbox. Het gaat om die teams."

In hetzelfde interview bevestigt Spencer dat meer Xbox-games naar andere platforms komen. Later werd hem nog gevraagd of er een Xbox-handheld bestaat, een gerucht dat de laatste tijd vaak de kop opsteekt. Daarbij kwam ook de vraag of internetverbinding verplicht is, zoals bij de PS Portable het geval is. "Ik denk dat de mogelijkheid om een game lokaal te spelen erg belangrijk is," sloot hij af.

23:09Skate-ontwikkelaar deelt nieuwe detailsSkate

In een stad onder constructie, San Vansterdam, kun je als speler vermoedelijk helemaal los gaan op bouwmaterialen en skatebare objecten. Op dit moment richt de ontwikkeling zich echter op het Downtown District, waarvan de ontwikkelaar aangeeft dat het nog wat werk nodig heeft om levendiger aan te voelen. Of de spelwereld uiteindelijk groter zal worden dan enkel Downtown, is nog niet duidelijk. Ook komt er een verhaalelement naar de game.

Een ander belangrijk aspect in het spel is character customization. "Zelfexpressie is waar het bij skateboarden om draait," schrijft de ontwikkelaar. Full Circle belooft daarom dat het mogelijk is om straks je lichaamstype, haar, kleren en skateboard aan te passen in de game.

Skate is het vierde spel in de serie en dient als een soft-reboot. De game wordt uitgebracht door EA en zal free-to-play zijn met microtransacties. De releasedatum is nog niet bekendgemaakt, al wordt er nu nog gesproken over een pre-pre-alpha. Op een later moment volgen playtests om feedback van spelers op te halen.

Watch on YouTube
23:07Amerikaanse politie vindt 2.800 gestolen LEGO-setsLego

De sets variëren in prijs van 20 tot 1.000 dollar en zijn in totaal zo'n 100.000 dollar waard. Het tweetal verkocht de gestolen sets door aan anderen, maar daar komt nu dus een einde aan. Eerlijk, de Wacht zou met zoveel LEGO-blokkies in huis 's nachts niet meer naar de wc durven te lopen.

LEGO-sets zijn vaker een populair doelwit onder dieven. Dit is al de tweede aanhouding van dit jaar, want afgelopen april was er nog een grote LEGO-vondst. Toen was de waarde zelfs nog hoger, namelijk zo'n 300.000 dollar.

Watch on YouTube
23:05Er komt nieuwe content naar Destiny 2Destiny 2

Bungie heeft eerder deze maand de Light and Darkness Saga afgesloten in Destiny 2: The Final Shape, en nu licht de ontwikkelaar een tipje van de sluier op over wat er hierna komt. In de Journey Ahead-stream onthult Bungie de eerste details voor de rest van het jaar met Destiny 2 en teaset daarbij nieuwe content voor 2025 met de codenaam Frontiers.

Totdat Frontiers volgend jaar arriveert, zal Destiny 2 drie nieuwe episodes ontvangen die verkennen wat er is gebeurd na de conclusie van The Final Shape. Deze episodes heten Echo, Revenant en Heresy.

Na de laatste episode Heresy begint Bungie met met het vieren van jaar 11 van Destiny 2 in 2025. Dan zal de ontwikkelaar vermoedelijk iets van nieuwe Frontiers-content droppen. "De reis gaat verder," schrijft de ontwikkelaar mysterieus. Over de mogelijke ontwikkeling van Destiny 3 liet het bedrijf helaas niets los.

Watch on YouTube

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.