Nachtwacht van 2 juli 2024

Live updates:

22:36Eerste beelden van Gladiator 2 gedeeldgladiator 2

Eerste beelden van Gladiator 2 gedeeld

Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair heeft een paar fraaie foto's van Gladiator 2 gedeeld. Het zijn de eerste beelden die we te zien krijgen van het langverwachte vervolg op de filmklassieker uit 2000.

In de beelden zien we onder meer hoe bekende acteurs Paul Mescal (Normal People, After Sun) en Pedro Pascal (Game of Thrones, The Last of Us) zijn ondergedompeld in het historische Romeinse universum van regisseur Ridley Scott.

Paul Mescal vertolkt in de film de hoofdrol als Lucius, de inmiddels opgegroeide zoon van Lucilla, dochter van de voormalige Romeinse keizer Marcus Aurelius. Lucilla wordt, net zoals in de eerste Gladiator-film, gespeeld door Connie Nielsen. In de foto’s van Vanity Fair worden ook personages getoond die gespeeld worden door Denzel Washington (Malcolm X), Fred Hechinger (News of the World) en Joseph Quinn (Stranger Things).

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Eerlijk is eerlijk: de shots beloven veel goeds, vooral op het gebied van casting en kostuumontwerp. Ondanks dat er al sinds 2001 (!) gesproken wordt over een tweede Gladiator-film, werd het bestaan van Gladiator 2 pas in 2018 aangekondigd. Hoewel het maken van de film wat vertraging opliep door stakingen in Hollywood, duurt het nu echt niet lang meer voordat we hem kunnen bekijken in de bioscoop. De film komt namelijk op 15 november van dit jaar uit.

Gladiator 2 speelt zich twee decennia na de gebeurtenissen van de eerste Gladiator af. De volwassen Lucius idoliseert de moedige gladiator Maximus (de hoofdpersoon van de eerste film) en probeert zijn nalatenschap voort te zetten. Volgens Mescal wil Lucius "niets anders met Rome doen dan het helemaal te verscheuren".

22:35Mysterieuze Xbox-dashboard duikt op in Top Gear

Update: Xbox heeft aan Eurogamer laten weten dat het bedrijf geen plannen heeft voor een dergelijk dashboard, en wat te zien is in de video maar een concept is.

Oorspronkelijk bericht:

In het item van Top Gear, dat regelmatig aandacht besteedt aan futuristische auto's, werd de binnenkant van deze zogenaamde 'robotaxi' van Verne getoond. In een kort fragment is te zien hoe het dashboard een beginscherm van Xbox toont, waarna er enkele videogames op het scherm verschijnen.

View post on X

Volgens Verne, dat deels gerund wordt door de ceo van Bugatti, moet de robotaxi "het gevoel geven alsof je in je eigen woonkamer bent". Het dashboard, waar dus op gegamed kan worden, zal sterk aan dat gevoel moeten bijdragen.

Het is onduidelijk of het getoonde dashboard een tipje van de sluier oplicht van een nieuw Xbox-apparaat, of dat het slechts een prototype is dat speciaal is gemaakt voor marketingredenen. Het lijkt in ieder geval veel weg te hebben van een handheld-toestel, waar Xbox-baas Phil Spencer in het verleden al op heeft gezinspeeld in een interview met IGN. In een podcast beweerde gamejournalist Jez Corden dat het zelfs alom "bekend is" dat er prototypes rondgaan van een handheld-console van Xbox.

22:34Mogelijke crossover van Call of Duty met Deadpool and Wolverine op komstdeadpool wolverine

Het gaat om de games Call of Duty: Modern Warfare 3 en Warzone. Een X-gebruiker genaamd TheRed ZipiT heeft een filmpje gedeeld van bestaande data van de games waarin soldaten te zien zijn die bekende bewegingen van Deadpool (zoals gespeeld door Ryan Reynolds) nabootsen. Het gaat om finishing moves die nogal maf en grappig van aard zijn.

View post on X

De dataminer heeft verder nog geen aanwijzingen voor eventuele skins gedeeld. Ook is er nog niks gevonden wat te maken heeft met Wolverine, maar misschien is dat nog een kwestie van tijd.

Indien de crossover er komt, zal dit op 24 juli zijn, wanneer het vijfde seizoen van Modern Warfare 3 wordt uitgebracht. Dat zou mooi op tijd zijn voor de officiële launch van Wolverine and Deadpool. Die film, gebaseerd op twee razend populaire personages uit het X-Men-universum, verschijnt twee dagen later in de bioscoop.

22:33Opnames laatste seizoen Stranger Things duren lang omdat ze "in wezen acht films maken"stranger things

Dat zegt de actrice, die sinds seizoen 3 de rol van Robin Buckley speelt, in de podcast van Gossip Girl-acteur Penn Badgley. Daar geeft ze een tipje van de sluier over de epische omvang van het vijfde en laatste seizoen van de populaire Netflix-serie.

"Het duurt lang om alle seizoenen te schrijven en deze op te nemen", zegt ze in de podcast. "We maken in wezen acht films." Daarmee doelt ze op de acht afleveringen die het vijfde seizoen van Stranger Things straks krijgt.

Dat afleveringen van Stranger Things steeds langer worden, lijkt inmiddels een feit. Zo waren alle afleveringen van het vierde seizoen langer dan een uur, en tikte de laatste aflevering zelfs 2 uur en 19 minuten aan. Dat is al langer dan de gemiddelde speelfilm in de bioscoop.

We kunnen dus verwachten dat we straks acht nieuwe Stranger Things-afleveringen krijgen die net zo goed door kunnen gaan als films. Verder is er helaas nog maar weinig bekend over het laatste seizoen van de serie. Ook informatie over een releasedatum blijft uit, maar naar verwachting zal dat ergens in 2025 zijn.

Stranger Things is een nostalgische sciencefictionserie die plaatsvindt in de jaren 80. Nadat de twaalfjarige Will Byers uit de Amerikaanse stad Hawkins verdwijnt, gaan drie van zijn vrienden naar hem op zoek. Zij belanden vervolgens in een mysterieuze alternatieve dimensie, genaamd The Upside Down.

Stranger Things is een van de paradepaardjes van streamingdienst Netflix. De show krijgt al sinds 2016 afleveringen.

22:32Darkest Dungeon 2 komt ook naar Xbox-consolesdarkest dungeon 2

Het tweede deel uit de Darkest Dungeon-reeks werd al in 2021 via Early Access uitgerold voor pc, maar wordt nu pas overgezet naar consoles. In april werd al een PlayStation 5- en PlayStation 4-versie van de game aangekondigd, en vorige maand volgde een aankondiging voor de Switch. Een versie voor de Xbox Series X en S en Xbox One wordt nu ook toegevoegd aan dat rijtje.

In Darkest Dungeon 2 terroriseren apocalyptische monsters de omgeving. Als speler begeleid je een groep personages naar een berg waar zich een vlam van hoop bevindt, oftewel het laatste redmiddel voor de vergaande wereld. De gevechten in het spel zijn beurtelings (turn-based).

De Darkest Dungeon 2-versies voor Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en Switch worden tegelijkertijd uitgebracht op 15 juli. Xbox-bezitters kunnen het spel voor 39 euro aanschaffen in de digitale Microsoft-winkel.

Watch on YouTube
22:31Toernooiwinnaar Mortal Kombat 1 sloopt lamp in arena, verliest prijzengeldmortal kombat 1

Het gebeurde tijdens het e-sports-evenement CEO 2024 in Florida. De professionele Mortal Kombat-speler Rez Dyloch ging zo uit zijn dak na zijn overwinning in de finale van zijn competitie, dat hij zijn stoel in een slinger van het podium wierp. Die stoel belandde tegen een led-lamp in de arena, welke vervolgens brak.

Het prijskaartje voor de schade? 2992 dollar. Iets waar de organisator van het evenement niet voor gaat opdraaien, en waar Dyloch inmiddels al de verantwoordelijkheid voor heeft genomen.

View post on X

Dat betekent dat Dyloch zijn prijzengeld in vlammen ziet opgaan. Dat bedroeg namelijk 'maar' 565 dollar. Mocht de professionele gamer niet kunnen schikken met de andere partij, moet hij dus nog meer dan vier keer zoveel geld uit eigen zak bijleggen.

Maar ja, Dyloch heeft in ieder geval een kampioensgordel binnengesleept, en uiteindelijk doe je het allemaal voor de eer … toch?

Mortal Kombat 1 is een reboot van de Mortal Kombat-vechtersreeks, die inmiddels al meer dan dertig jaar bestaat. Vroeger waren de vechtgames, die bekend staan vanwege hun brute geweldsvertoning, vooral bekend in arcadehallen.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.