Alles over 30 jaar PU

Alles over 30 jaar PU

Geloof het of niet, maar dit jaar is de dertigste verjaardag van Power Unlimited en dat gaan we natuurlijk keihard vieren! Dit keer doen we dat op een wel twee hele bijzondere wijzen, namelijk met een extra dubbeldik bewaarnummer, de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het COMPLETE DIGITALE ARCHIEF én een prachtig boek met driehonderd pagina's aan gamehistorie.

1. Het PU 30 jaar-collectieboek

Dit collectieboek gaat een ware schat zijn voor iedereen die ooit een controller heeft vastgehouden en geïntrigeerd is door de geschiedenis van games. Een nostalgisch feest voor zij die zijn opgegroeid met klassiekers uit de jaren '90 en 2000 en een ontdekkingsreis voor degenen die de oudere games niet bewust hebben meegemaakt, maar wel nieuwsgierig zijn naar de oorsprong van hun favoriete games.

Zo, dat was een salespitch! Of niet dan? Maar wat willen we nou eigenlijk gaan maken…

In het kort: een koffietafelboek (jeweetwel, zo’n dikke hatseflatser, met hardcover), die je trots in de huiskamer kunt leggen, om iedereen te laten zien dat je een gameconnaisseur bent. Deze wordt natuurlijk samengesteld door je vrienden van 'Power Unlimited'. Waarom? We bestaan dit jaar 30 jaar en dat willen we dus ook vieren met dit extra dikke collectieboek!

Het collectieboek neemt je mee op een reis door de geschiedenis van je favoriete medium: videogames. Te beginnen in 1993, toen Power Unlimited voor het eerst in de schappen lag, en eindigend met de meest recente blockbusters en knoppenmachines.

Het boek bevat ook een uitgebreide collectie van de meest iconische games allertijden. Van Tomb Raider en The Legend of Zelda tot Grand Theft Auto en Halo. Werkelijk alle meest geliefde en invloedrijke games komen aan bod.

Let op: dit is een 'mockup', met de bedoeling je een idee te geven van hoe het boek eruit zou kunnen zien.

Bovendien is het boek verrijkt met prachtige illustraties, screenshots en concept art van alle games. Het is een visueel feest voor de zintuigen dat je terugbrengt naar de gloriedagen van het gamen.

Kortom, dit boek is een must-have voor iedere gamer, jong of oud, die geïnteresseerd is in de geschiedenis van games. Het is een eerbetoon aan de spellen die ons hebben gevormd, geïnspireerd en aan het lachen (en huilen) hebben gemaakt. Het is ook een viering van de mensen achter deze spellen, de ontwerpers, programmeurs, kunstenaars en alle anderen die de game-industrie hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is... Maar natuurlijk vergeten we onszelf ook niet, want 30 jaar Power Unlimited is een belangrijke mijlpaal.

Als je een passie hebt voor gamen en de rijke geschiedenis ervan wil ontdekken, dan is dit boek jóúw ticket naar de ultieme reis door de tijd. 

Hieronder zie je hoeveel collectieboeken nog beschikbaar zijn, dus wil je een stukje geschiedenis bezitten, dan moet je snel de trekker overhalen, want op is...op! 

2 - Gamegeschiedenis-expositie in Beeld en Geluid

Stel je voor: je betreedt de expositieruimte en wordt getrakteerd op dertig jaar aan gamegeschiedenis, van de pixelperiode tot games met de meest verbluffende next-gen graphics, en dat allemaal in een PU-jasje. Bereid je voor op een overvloed aan nostalgie tijdens een interactieve tentoonstelling waarin we je meenemen in de vaderlandse gamegeschiedenis en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

De opening van de expositie vindt plaats op 7 oktober en je kunt de expositie tot en met eind oktober in het Mediamuseum bekijken. Je hebt dus alle tijd om een retourtje Hilversum te boeken. Hieronder vind je een overzicht van de ticketprijzen:

Prijzenlijst

Leeftijd Prijs
0 – 7 Gratis
8 – 17 €12,50
18+ €19,50
CJP-pas €9,50
Museumkaart Geldig

Naast speelbare games, kunnen bezoekers ook een heleboel gamekennis opdoen. De rondleiding wordt namelijk ondersteund door een audiovisuele tour die wordt ingesproken door de meest iconische PU-stem ooit. Natuurlijk wordt er extra aandacht besteed aan de meest impactvolle games uit de geschiedenis, en kleurt heel Beeld & Geluid Power Unlimited-oranjegeel. Verwacht levensgrote PU-covers, loslopende PU-redacteuren, live-opnames van Powerpraat en Bonuslevel, retroconsoles en nog veel meer!

Pro tip: gebruik de speciale PU2023-kortingscode bij aanschaf van je ticket om 30% korting op jouw ticket te scoren!

3 - Jubileumnummer & het hele PU-archief, digitaal

Dertig jaar... dat is drie decennia aan toewijding, entertainment en leesplezier in de snel veranderende wereld van videogames. En dat kun je straks dus allemaal teruglezen via de unieke en eenmalige PUSB-stick (ha!) waar ons complete archief op staat. Let op: Dit is de enige keer ooit dat wij het digitale archief beschikbaar stellen, en ze zijn enkel beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Dus, hoe zorg jij ervoor dat je zo'n gelimiteerde PUSB-stick kan veiligstellen en het speciale en extra dikke 30 jaar PU-jubileumnummer als eerste ontvangt? Met een pre-order natuurlijk! 

In totaal zijn er drie verschillende pre-orders mogelijk en deze worden hieronder haarfijn uitgelegd. 

Optie #1 | UITVERKOCHT | PUSB-stick + Jubileumnummer

Helaas is deze optie volledig uitverkocht. Je kunt het jubileumnummer nog wel los vooruitbestellen.

Vanwege een productiefout is de PUSB-stick helaas vier weken vertraagd. Om de kwaliteit te waarborgen hebben we besloten om de levering uit te stellen. Voor iedereen die hem heeft besteld; hou je mailbox in de gaten.

Dit is de dikste en meest complete pre-order die je gaat vinden. Hiermee weet je zeker het speciale 30 jaar PU-jubileumnummer als eerste ontvangt, maar krijg je ook de speciale PUSB-stick thuisgestuurd waarmee je toegang krijgt tot het COMPLETE DIGITALE ARCHIEF! Hiermee kun je ieder Power Unlimited-magazine OOIT digitaal teruglezen.

Oh, en je krijgt ook nog de optie om een gepersonaliseerde boodschap van Martin, Wouter of Tjeerd meegestuurd te krijgen. Wees er wel snel bij want deze limited edition pre-order is beperkt beschikbaar en de enige druk OOIT. Dit is dus een unieke mogelijkheid om toegang tot het digitale archief te krijgen. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Prijs: - €47,50,-

Dit betreft een pre-order. Het magazine zal omstreeks 27 september bezorgd worden.

Optie #2 | Uitverkocht | PUSB-stick met het digitale archief

Helaas is deze optie volledig uitverkocht. Je kunt het jubileumnummer nog wel los vooruitbestellen.

Vanwege een productiefout is de PUSB-stick helaas vier weken vertraagd. Om de kwaliteit te waarborgen hebben we besloten om de levering uit te stellen. Voor iedereen die hem heeft besteld; hou je mailbox in de gaten.

Met deze pre-order ontvang je alleen 'de speciale PUSB-stick met daarop het COMPLETE DIGITALE ARCHIEF. Dat betekent dat je elk Power Unlimited-magazine OOIT in huis haalt en digitaal kunt lezen.

Prijs - €39,95,-

Dit betreft een pre-order. Het magazine zal omstreeks 27 september bezorgd worden. Let op dit magazine is gelijk aan de reguliere editie.

Optie #3 | Jubileumnummer-magazine

Een dergelijk jubileum is hét moment om terug te kijken op de geschiedenis van ons blaadje en om de successen (en blunders) in vol ornaat te bekijken. Daarom duiken er in het jubileumnummer niet alleen oude rubrieken op, maar word je ook getrakteerd op artikelen met oud-redacteuren en een stel foto’s dat allang vernietigd hadden moeten worden.

Prijs - €11,95

Benieuwd wat er allemaal exact in dit extra dikke en uitgebreide nummer te vinden is? Check het hieronder!

 • Gouden cover, garenloos gebonden kaft met een platte rug, premium papier
 • Artikelen en updates van oud-redacteuren
 • Yo!Post! Met de terugkeer van Mortal Marcel (?)
 • Den Ouden Doosch: fantastische foto's uit de oude doos
 • Profcheck: bekende Power Unlimited-lezers aan de tand gevoeld
 • Framedrop: beste Framedrops van de afgelopen 30 jaar
 • Eeuwig Leven: cheats en walkthroughs in de 21e eeuw
 • Prijsvraag: Jouw ticket om kans te maken op gigantische prijzen, zoals een 74-inch televisie, E-step en veel meer
 • Een verzameling van blunders uit de afgelopen 30 jaar
 • Reviews
 • Informatie over de PU 30 jaar expositie in Beeld en Geluid

Dit betreft een pre-order. Het magazine zal omstreeks 27 september bezorgd worden en beland ook bij de bestaande abonnees in de brievenbus.

Let op dit magazine is gelijk aan de reguliere editie.