Nachtwacht van 5 juli 2024

Live updates:

22:08Star Wars Outlaws is 'goud gegaan'Star Wars Outlaws

Mocht je die term niet helemaal begrijpen: die wordt in de game-industrie gebruikt om aan te geven dat de ontwikkeling van de game nagenoeg afgerond is. Dat komt omdat spellen toen ze vroeger af waren op een gouden disk werden gebrand die vervolgens richting het uitgeversproces ging. Tegenwoordig werken ontwikkelaars natuurlijk nog door aan een game om bijvoorbeeld een day one-update uit te brengen.

Hoe dan ook is het goed nieuws, want dat betekent dat het zo goed als zeker is dat Star Wars Outlaws de geplande releasedatum van 30 augustus gaat redden. Vanaf dat moment is de game te koop voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc. Mocht je alvast de Gold- of Ultimate-editie van de game reserveren, dan mag je zelfs drie dagen eerder aan de slag met de game.

Star Wars Outlaws brengt ons naar een heelal hier ver, ver vandaan. Niet bekende gezichten als Luke of Rey spelen ditmaal de hoofdrol, maar de nieuweling Kay Vess. Samen met haar schattige maatje Nix komt ze in de onderwereld van dit heelal terecht. Check hier nog eens uitgebreide gameplay van het spel dat vorige maand tijdens de Ubisoft Forward-presentatie werd getoond.

View post on X
22:07Halsketting uit Grand Theft Auto 6-trailer duikt op in GTA OnlineGrand Theft Auto 6

De ketting is toegevoegd aan de online modus van Grand Theft Auto 5 via de pas uitgekomen Bottom Dollar Bounties-update. Op Reddit merkt men op dat deze ketting nagenoeg dezelfde is als een ketting die een personage in de Grand Theft Auto 6-trailer draagt - om precies te zijn de dame in bikini die in een zwembad op een wolkenkrabber staat.

Nu is het natuurlijk niet zo extreem gek dat een relatief generieke ketting zowel in GTA Online als GTA 6 voorkomt, maar de toevoeging een halfjaar na de eerste GTA 6-trailer lijkt haast geen toeval en is mogelijk dus wel een geinige knipoog. Hé, we moeten iets doen tijdens het wachten op GTA 6!

Grand Theft Auto 6 werd eind vorig jaar uit de doeken gedaan. Inmiddels weten we dat de game ergens in het najaar van 2025 verschijnt. De Wacht kan niet wachten tot hij terug mag keren naar Vice City en daar op avontuur kan gaan met Lucia en Jason!

22:06Nieuwe Banjo-Kazooie-game lijkt toch niet in ontwikkeling

WindowsCentral-redacteur Jez Corden laat dat weten in de XB2+1-podcast. Dat zegt hij overigens met een zekerheid die lijkt te suggereren dat hij weet waarover hij het heeft: "Ik weet niet of het nooit gaat gebeuren, maar ik kan je wel vertellen dat er op dit moment, op 26 juni 2024, geen Banjo-game in ontwikkeling is. Er is geen Banjo-game in ontwikkeling op dit moment."

Het is een flinke domper voor fans die al jaren uitkijken naar een nieuw avontuur rondom het olijke platformduo. Vooral omdat eind vorig jaar insider NateTheHate claimde dat er wel degelijk een nieuwe Banjo-game in ontwikkeling was. Daarnaast gaf ook Xbox-topman Phil Spencer aan dat hij "Banjo-fans hoorde". Maar goed, alleen horen is natuurlijk niet genoeg!

De Wacht heeft ook grandioze herinneringen aan de Banjo-Kazooie-games, voor het eerste deel. Hij weet nog goed hij in de zomer van 1998 de Nintendo 64-game bij de lokale speelgoedwinkel ophaalde, er zelfs een gratis rugtasje met de beer en vogel erop gedrukt ontving, en heel de zomer vervolgens de extreem aanstekelijke deuntjes uit dat spel in zijn hoofd had zitten. Steker nog; hij kan ze nog steeds zo allemaal neuriën! Hieronder een paar van zijn favorieten.

Watch on YouTube
Watch on YouTube
22:05Nintendo geen fan van gebruik generatieve AI bij game-ontwikkeling

Generatieve AI ligt de laatste tijd natuurlijk onder een vergrootglas. Niet alleen tast het steeds vaker werkgelegenheid aan, het is ook controversieel, ook binnen de game-industrie. AI leert immers van bestaande media en teksten, dus wanneer is iets dat door AI gegenereerd is echt uniek, en wanneer is het min of meer jatwerk?

Toch houdt het de game-industrie niet tegen om steeds vaker gebruik te maken van de techniek, maar Nintendo lijkt daar vooralsnog weinig potentie in te zien. Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa liet het volgende weten in gesprek met investeerders:

"In de game-industrie wordt AI-technologie al lang toegepast om de besturing van vijandelijke personages te bewerkstelligen, dus gameontwikkeling en AI-technologie gaan al geruime tijd hand in hand. Generatieve AI, wat een populair onderwerp is de laatste jaren, kan creatief zijn, maar we erkennen ook dat het problemen oplevert met rechten rondom intellectuele eigendom. We hebben decennia aan kennis rondom het creëren van optimale game-ervaringen voor onze consumenten in huis. Hoewel we flexibel blijven in het reageren op technologische vooruitgang, hopen we content te kunnen blijven leveren die uniek is voor ons en niet alleen middels technologie bereikt kan worden."

Het is dus niet uitgesloten dat Nintendo in de toekomst deze technologie gebruikt, maar vooralsnog richt het bedrijf zich op door mensen gemaakte content. Wat de Wacht betreft helemaal prima!

22:04Geweer in Call of Duty verandert spelers in gebraden kipCall of Duty

Ook in Modern Warfare 3 en Warzone zien we natuurlijk steeds uniekere skins, wapens en death animations, en het lijkt er op dat er naar de mobiele Call of Duty ook een erg ludiek pakket komt. Daarmee krijg je niet alleen de mogelijkheid om uitgedost als kip rond te rennen en zelfs een kip te braden en die vervolgens op te eten, maar veranderen vijanden ook in stukjes kip wanneer je ze doodschiet.

Tja, het is natuurlijk ver verwijderd van de ietwat serieuze 'oorlogssimulator' die Call of Duty ook was, en daar klagen sommige fans dan ook over. Zo meldt iemand op social media: "De schade die Fortnite onbedoeld heeft aangericht aan het uiterlijk van multiplayergames valt niet te herstellen."

Mwah, of dit nu echt door Fortnite komt laat de Wacht in het midden - linksom of rechtsom had Activision Blizzard vast wel genoeg unieke manieren gevonden om meer geld uit zijn klanten te trekken.

View post on X
View post on X
22:03Ober, er zit Dead Space in m'n Battlefield 2042Battlefield 2042

Battlefield 2042 zit inmiddels in z'n zevende en tegelijk laatste seizoen, Turning Point. EA gaat zich hierna richten op de toekomst van de franchise, al blijven er wel nieuwe evenementen en uitdagingen naar de game komen. Zoals deze cross-over met Dead Space dus.

Dit vindt plaats in een tijdelijke modus genaamd Outbreak. Daarin zul je hordes aan gore Necromorphs kapot moeten knallen alvorens jij en je teamgenoten opgepikt worden en de plek des onheils kunnen verlaten. Check hieronder de beelden in de tweet voor een sfeerimpressie.

Overigens is het eigenlijk best logisch dat we nu Dead Space terugzien in Battlefield 2042. Eerder dit jaar werd namelijk aangekondigd dat EA Motive Studio - de ontwikkelaar van de Dead Space-remake - mee gaat helpen aan de Battlefield-franchise.

Nog een ander kleinigheidje: vanaf 31 juli kun je Battlefield 3, Battlefield 4 en Battlefield Hardline - en alle bijbehorende dlc van die games - niet meer kopen op PlayStation 3 en Xbox 360. Vanaf 7 november worden ook de online modi op die consoles onspeelbaar, al blijven de singleplayercampagnes wel speelbaar.

View post on X
View post on X
22:02Elden Ring-balans en -prestaties op de schop met nieuwe patch

De patch zorgt er in de PvP-modus bijvoorbeeld voor dat de zogeheten 'Swift Slash'-skill minder schade aanricht. Daarnaast hebben de aanvallen van de Smithscript Dagger en de Smithscript Cirque meer reikwijdte.

Ook is de intelligence-scaling voor de Carian Sorcery Sword toegenomen, alleen rioht het zwaard nu wel meer schade aan. De tweede gevechten tegen de Golden Hippopotamus en Commander Gaius vinden vanaf nu op dezelfde plek als de eerste gevechten plaats.

Verder worden er een hoop bugs weggewerkt en kunnen de prestaties van de PlayStation 5-versie van de game ietwat verbeterd worden. Dat doe je door de PlayStation 5 in de safe modus op te starten en vervolgens voor 'Rebuild Database' te kiezen. Pc-gamers die problemen met de prestaties hebben kunnen proberen de ray tracing-kwaliteit naar beneden te schroeven of zelfs helemaal uit te zetten. Check hier alle patch notes.

Elden Ring is nog altijd immens populair, mede dankzij de vorige maand uitgekomen uitbreiding Shadow of the Erdtree natuurlijk. Daar was Dwayne in zijn recensie ook enorm over te spreken: "De ingetogen Realm of Shadow doet terugdenken aan Dark Souls en is heerlijk sfeervol, met prachtige visuals en meeslepende muziek. De nieuwe wapens zijn opwindend om te proberen, de vijanden, eindbazen en andere NPC’s ademen karakter en de vijanden zijn weer heerlijk meedogenloos. Bovenal shinet het Escheriaanse leveldesign in deze kleinere wereld, en verdwaal je er met plezier in. Een onvergetelijke DLC voor een net zo onvergetelijke basisgame."

View post on X
22:01Fortnite's Ranked-modus zet voertuigen en Nitro Fists uitLego

Dit geldt zowel voor Ranked als Zero Build. Dat is wel zo fijn voor iedereen die weinig heeft met de voertuigen, die de flow van het spel aardig veranderen. Daarbij kunnen spelers ook geen personages meer inhuren in deze modi, al zijn vijandelijke NPC's en bazen met medailles nog wel aanwezig.

In standaard Battle Royale zitten wel nog de gebruikelijke nieuwe elementen, waaronder de pas aangekondigde Magneto-mythic, waarbij spelers zichzelf kunnen beschermen met een metalen schild en projectielen naar andere spelers kunnen afvuren. Ook de voertuigen zijn hier nog aanwezig.

Tijdens het All Sweat Summer-evenement zijn er weer diverse missies waarmee je unieke beloningen kunt vrijspelen. Veel speelplezier!

View post on X
View post on X
00:11Man biecht op dat hij Nintendo bedreigt

OatmealDome spotte op Twitter een 27-jarige man die toegaf dreigementen naar Nintendo te hebben gestuurd vanwege zijn oncontroleerbare frustratie tijdens het gamen. De aanklager eist minstens een jaar gevangenisstraf voor de overtreder.

Volgens de Japanse tv-zender Kansai Television News heeft Kenshin Kazama tijdens een rechtszaak op 26 juni bekend dreigementen naar Nintendo te hebben gestuurd. Hij probeerde zijn daden te rechtvaardigen door uit te leggen dat hij de berichten stuurde toen hij zich gestrest en geïrriteerd voelde tijdens het spelen op zijn Switch. De Wacht weet niet of het sturen van dreigementen op dat moment in je voordeel werkt, zoals deze beste knaap maar liefst 39 keer deed tussen augustus en november 2023.

De berichten die hij stuurde waren vrij onsmakelijk, zo zei hij bijvoorbeeld: “Ik zal iedereen die betrokken is doden. Wees voorzichtig met evenementen met toeschouwers,” wat leidde tot verschillende evenementannuleringen en verstoring van Nintendo’s activiteiten.

De aanklager onthulde dat Kazama schade ter waarde van 700 miljoen yen - of ongeveer 4,1 miljoen euro - heeft veroorzaakt. Er werd gezegd dat de situatie zo ernstig is en er “geen ruimte is voor clementie vanwege een kinderachtige motivatie.” Er is minstens een jaar gevangenisstraf geëist. Het definitieve vonnis wordt op 24 juli 2024 bekendgemaakt.

View post on X

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.