Nachtwacht van 7 juli 2024

Live updates:

02:05Voormalig LA Noire-ontwikkelaars werken aan psychologische thrillerla noire

Voormalig LA Noire-ontwikkelaars werken aan psychologische thriller

Voormalig ontwikkelaars van LA Noire werken op dit moment aan een nieuwe psychologische thriller.

Dat is in ieder geval wat de Australische componist Freyja Garbett claimt op haar Instagram-profiel. Dat deed ze flink wat weken geleden, maar de post is nu pas ontdekt door nieuwswebsite VGC. De game waar de ontwikkelaars aan werken heet blijkbaar Sowden House en is een psychologische thriller die zich in het Los Angeles van de jaren '40 afspeelt.

"Het project is echt enorm geweest en is zich nog steeds aan het ontrafelen voor mij", schrijft ze. "Ik had nooit verwacht ooit voor een game te schrijven, maar ik ben dankbaar voor de kans." De Instagram-post bestaat verder uit beelden van muziekopnames voor de game. Er is onder andere een jazzband te zien.

Veel meer details over de game zijn er nog niet. De game wordt in ieder geval gemaakt door een clubje ontwikkelaars dat aan LA Noire werkte. Oorspronkelijke maker Team Bondi sloot na de release van die game, maar deze knakkers gingen verder met hun eigen studio, Video Games Deluxe.

View post on Instagram
 
02:04Nieuwe Marvel Rivals-trailer zet Spider-Man in de spotlightsmarvel rivals

De korte trailer laat zien welke capriolen je kunt uithalen als je voor de spinnenmans kiest in deze Overwatch-kloon vol superhelden. Je kunt bijvoorbeeld lekker rondslingeren en over muren lopen. Ook is te zien hoe je je webben kunt gebruiken om vijanden naar je toe te slepen.

De free-to-play PvP-shooter werd eerder dit jaar onthuld. In teams van zes tegen zes strijden verschillende superhelden tegen elkaar. Een precieze releasedatum is niet bekend, wel weten we dat de game moet uitkomen op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Later deze maand wordt er een gesloten bèta gehouden. Die gaat op 24 juli middernacht Nederlandse tijd van start voor pc en consoles en loopt tot 5 augustus. Consolespelers kunnen mensen zich nu aanmelden om aan de bèta mee te doen. Pc-spelers moeten iets meer geduld hebben en kunnen zich vanaf 20 juli inschrijven.

Watch on YouTube
02:03Final Fantasy 14 komt mogelijk naar mobiel

Op het forum van Exputer meldt een betrouwbare leaker dat er namelijk een versie voor iOS en Android in de maak is. De mobiele versie zou in samenwerking met het Chinese Tencent worden ontwikkeld.

Die twee bedrijven gingen in 2018 al een samenwerking met elkaar aan en dit zou dan een van de gevolgen van die samenwerking zijn. Uiteraard moeten we de boel op dit moment nog wel met een korreltje zout nemen, want zowel Square Enix als Tencent heeft op het moment van schrijven nog niets aangekondigd.

Voor nu is de game enkel speelbaar op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc. Pas geleden kwam de Dawntrail-uitbreiding uit en dat legde Square Enix bepaald geen windeieren. De game haalde zelfs een nieuw spelersrecord.

02:02Zo werkt de wereld van het Nederlandse Schim

In het filmpje wordt uitgelegd dat elk object of levend wezen in de game een schim heeft met een eigen ziel. Ook is te zien hoe die objecten hun schim kunnen verliezen. In de game speel je zelf als een schim die zijn mens kwijt is. Daarom moet je de hele stad door, springend van schaduw naar schaduw, op zoek naar je mens.

Ook wordt er iets meer uitgelegd over de gameplay. Zo wordt duidelijk dat je kunt zwemmen en springen in schaduwen. Mocht je een schaduw missen, dan kun je nog een klein hupje maken om alsnog in de schaduw te belanden, en bewegende schaduwen kunnen je oppikken en meenemen.

Ook zijn er verschillende interacties die je in gang kunt zetten. Zo is te zien hoe de speler in de video een scooter laat toeteren, zodat een mannetje stopt met lopen, en de speler in zijn schaduw kan springen. Check de video hieronder! En als je toch bezig bent, kun je ook de devlog van twee weken geleden nog checken. Die staat er ook onder.

Schim is ontwikkeld door onze landgenoten Ewoud van der Werf en Nils Slijkerman. Spelers moeten een verloren schaduw helpen zijn weg terug te vinden naar zijn menselijke eigenaar door te springen tussen schaduwen. Terwijl spelers slimme manieren ontdekken om door de wereld te bewegen, worden ze beloond met kleine verhalen die in de omgeving verborgen zijn. De game voelt ook heel Nederlands aan: veel plekken in het spel zijn gebaseerd op echte locaties in Noord-Holland en Friesland.

De volledige game komt op 18 juli 2024 uit voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series en op Steam. 

Watch on YouTube
Watch on YouTube
02:01Xbox slaat Tokyo Game Show dit jaar overXbox

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De afgelopen twee jaar pakte Xbox nog flink uit op de beurs in Tokio met presentaties, maar dit jaar skippen ze de boel. Ze staan namelijk niet op de lijst met aanwezigen (via Gematsu). Waarom Xbox niet komt, is niet bekend. Ze hebben een line-up waar je u tegen zegt, maar blijkbaar willen ze daar niets van laten zien aan de Japanse fans.

Eerder deze week ontdekten we al dat PlayStation juist wel naar Tokyo Game Show gaat. Dat is voor het eerst sinds 2019. Wat ze gaan laten zien is nog een raadsel, maar het bedrijf is in ieder geval aanwezig.

De rollen zijn bij Gamescom in Keulen overigens omgedraaid. Daar pakt Xbox juist uit met de grootste booth ooit en is Sony niet aanwezig.

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.