Nachtwacht van 8 juli 2024

Live updates:

22:05Iemand verkoopt PS5-devkit als pizza-verwarmerPS5

Consolemakers hebben vaak veel regels en voorschriften om ervoor te zorgen dat de krachtige machines alleen in handen van ontwikkelaars blijven. Het is echter een slimme verkoper gelukt deze regels te omzeilen en hij heeft de devkit verkocht voor een duizelingwekkende 6050 euro. Wat hier wellicht bij hielp is dat hij het systeem een ‘PlayStation Pizzakit’ noemde.

De ‘pizzaverwarmer’ werd opgemerkt door een oplettende Twitter-gebruiker, waarna hij de smakelijke console deelde op sociale media. De creatieve verkoper adverteerde de devkit met een pizzapunt in de v-vormige gleuf, versierde de achtergrond met pizzadozen en decoreerde zelfs een keukenspatel met het PlayStation-logo.

Hoewel het niet ongebruikelijk is dat devkits voor oudere consoles op veilingsites voorbij komen, houden gamingbedrijven vaak strenger toezicht op kits van de huidige generatie consoles. Sony staat erom bekend zelfs geen foto's van hun devkits toe te staan, waardoor deze aanbieding een zeldzaamheid is. Nu gaat de Wacht testen of hij zijn pizza ook warm kan houden wanneer een stuk op zijn eigen console legt.

View post on X
22:04'Warzone keert terug naar het originele lootsysteem voor Black Ops 6'Black Ops 6

Dit schrijft de over het algemeen betrouwbare Call of Duty-lekker @BobNetworkUk op Twitter. De leaker licht toe dat Warzone zal terugkeren naar het oorspronkelijke lootsysteem van OG Warzone. De lekker heeft ook onthuld dat Wildcards zullen worden toegevoegd aan Loadouts in Warzone.

In juni onthulde Bob al dat de oorspronkelijke kaart van Warzone, Verdansk, wordt uitgesteld tot 2025. De Wacht heeft tijdens Fortnite OG gezien hoeveel waarde nostalgie heeft, dus helemaal gek zou deze zet niet zijn. Uiteraard zijn dit ook maar geruchten, want Activision heeft officieel nog helemaal niets gemeld over een terugkeer van Verdansk.

Call of Duty Black Ops 6 wordt op 25 oktober 2024 uitgebracht voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X en pc.

View post on X
22:03God of War-bedenker noemt Atreus een "verschrikkelijk personage"

Jaffe beschouwt Atreus als "een verschrikkelijk personage" zowel qua uiterlijk als met de gameplay (2:13 in de video). De geestelijk vader heeft geen probleem met het feit dat Atreus de zoon van Kratos is, maar hij is het niet eens met de manier waarop Atreus wordt afgebeeld in God of War Ragnarok.

“Ik vind ook dat Atreus een verschrikkelijk personage is, zowel visueel als met gameplay. Ik hou van zijn functie als zoon van Kratos,” zo licht hij toe. “Die jongen had tegen het einde van Ragnarök of halverwege Ragnarök moeten overkomen als, ‘Verdomme, die gozer is cool, ik wil die gozer zijn!’ En Ragnarök gaf ons dat niet,” maakt hij af.

Jaffe zegt dat Atreus geïnspireerd had moeten zijn door zijn vader en halverwege het spel meer zoals Kratos had moeten handelen. In plaats daarvan is de jonge God of Mischief tijdens het verhaal behoorlijk humeurig en soms wat onvolwassen.

Watch on YouTube
22:02Gepensioneerde ontwikkelaar geeft beelden vrij van geannuleerde Iron Man-game

Een inmiddels gepensioneerde ontwikkelaar van Genepool Software, Kevin Edwards, heeft op Twitter voor het eerst beeld en details van de game gedeeld. Edwards deelt in die tweet ook gameplaybeelden.

De werktitel voor het spel was "The Invincible Ironman" en het werd ontwikkeld voor de pc, originele Xbox en PlayStation 2." De game was bijna een halfjaar in ontwikkeling voordat Activision besloot de stekker eruit te trekken. Hoewel Edwards de exacte reden voor de annulering niet weet, vermoedt hij dat de ontwikkeling mogelijk werd stopgezet vanwege het uitstel van de film waarvoor de game werd ontwikkeld.

Hoewel er slechts beperkte beelden zichtbaar zijn, zien de visuals en het gevecht er voor die tijd best goed uit. Edwards gaf in later tweets ook nog bewegende beelden en de controls vrij. De superheld kon vliegen en verschillende andere technieken gebruiken die we hem in de latere films hebben zien gebruiken.

View post on X
22:01Atari verwacht voorlopig geen moderne console uit te brengen

In het interview benadrukt Stearn hoe belangrijk het unieke karakter van het merk Atari is, wat tegenwoordig vooral een mix van nostalgie en futurisme is. “Atari was voor velen hun eerste kennismaking met videogames,” zo vertelt hij. Op dit moment richt het bedrijf zich vooral op het verbeteren van de toegang tot oude spellen met nieuwe hardware en het moderniseren van klassieke titels.

“Mensen herinneren zich het merk ook erg emotioneel, en emotie is verbonden met geheugen,” legt Stearn uit. “Atari was vaak hun eerste videogame-ervaring of misschien hun eerste kennismaking met retro-gaming, een leuke en vaak gedeelde ervaring. Dus, mensen associëren Atari vaak met de vreugde van ontdekking.”

Wel kwam het Amerikaanse bedrijf met een nieuwe retroconsole: de 2600+. Dit is een heruitgave van de originele 2600, maar dan met hdmi-uitgang en de mogelijkheid om naast 2600-games ook 7800-games te spelen. Dit jaar deed Atari dit jaar nog eens dunnetjes over met de release van de 400 Mini.

Mocht je echter hopen op een console met nieuwe hardware van Atari, dan kun je lang blijven wachten. Het bedrijf lijkt zich voor nu vooral op de successen uit het verleden te richten en over een console met nieuwe hardware is de vice-president duidelijk: “Je moet niet verwachten dat Atari de moderne consolemarkt betreedt en rechtstreeks concurreert met Nintendo, Sony en Microsoft. We hebben op dit moment niets aan te kondigen.”

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.