Nachtwacht van 9 juli 2024

Live updates:

22:04Mario + Rabbids: Sparks of Hope gratis via Nintendo Switch Online

Dat laat Nintendo weten in een post op X. Vanaf nu tot en met 14 juli kunnen leden van Nintendo Switch Online de gehele game gratis uitproberen en als je effe je beste beentje voor zet, kan je die hele game gerust in één ruk uitspelen binnen de zes dagen die er nog over zijn van deze week. Ideaal voer voor op vakantie, bijvoorbeeld!

View post on X

Maar geen paniek als het je niet lukt om ‘m voor 14 juli uit te spelen, want als de game bevalt en je besluit de volledige versie aan te schaffen, dan hevelt de progressie die je deze week hebt gemaakt gewoon over.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope combineert strategie, vrolijkheid en twee totaal verschillende franchises met succes en werd door onze reviewer Wouter beloond met een 85:  “Ondanks wat dubieuze beslissingen en technische mankementen, is Mario + Rabbids: Sparks of Hope weer een heerlijk debiele, speels creatieve, kleurrijke bende. Misschien niet per se veel beter of uitgebreider dan het eerste deel, maar wel degelijk een volwaardig, vrolijk vervolg.”

22:03Transformers komen naar Overwatch 2 in dikke crossover

Vanaf vandaag ligt er een nieuwe collab op je te wachten in Overwatch 2 en ditmaal is het – in ieder geval volgens de Wacht – wel een hele vette. Niemand minder dan de Transformers maken namelijk hun opwachting in de shooter van Blizzard. Laat die nostalgietrip maar beginnen en check de trailer hieronder!

Watch on YouTube

Wanneer je Overwatch 2 opstart, kan je je verrijken met vier nieuwe skins in de stijl van een aantal iconische Transformers: Optimus Prime, Bumblebee, Arcee en Megatron. Afgaand op eerdere crossovers in de game, zullen deze skins echter alleen te krijgen zijn door echt geld af te tikken. Gelukkig was er in het verleden ook vaak een gratis skin te verdienen door een speciaal evenement te spelen, dus het is nog effe afwachten of dat ook het geval is bij de Transformers.

View post on X

Wat de Wacht je wel kan vertellen, is dat die nieuwe skins er héél dope uit zien. Wil je ze het liefst allemaal aanschaffen, dan is er een bundel beschikbaar waardoor je net iets goedkoper uit bent dan wanneer je ze alle vier afzonderlijk koopt, dus handel verstandig!

22:02Battle Pass-systeem Apex Legends op de schop

Uit een overzicht dat gedeeld wordt op het X-account van Apex Legends zien we wat er vanaf seizoen 22 allemaal gaat veranderen aan het Battle Pass-systeem in de battle royale-game. De belangrijkste verandering is dat seizoenen opgedeeld gaan worden in twee verschillende splits en dat er per split een unieke Battle Pass in het leven geroepen wordt. En je raadt het al, dat gaat je ook twee keer geld kosten.

View post on X

En dat is nog niet alles, want wanneer je vanaf seizoen 22 dus graag iedere premium Battle Pass wil meepakken, moet je daar altijd echt geld voor aftikken. Eerder was het mogelijk om de nieuwste premium-pas aan te schaffen met de Apex Coins die je verdiende met de Battle Pass van het vorige seizoen, maar dat is dus verleden tijd.

Wanneer je vanaf het aankomende seizoen dus alle extraatjes alsnog wil meepakken, dan tik je daar per split een tientje voor af, want dus neerkomt op twintig euro per seizoen, helemaal uit je eigen portemonnee. Dick move, EA!

22:01Consoleversie Cities: Skylines 2 voor onbepaalde tijd uitgesteld

Dat heeft ontwikkelaar Colossal Order laten weten in een blogpost op de website van uitgever Paradox. De consoleversie van de nieuwe citybuilder werd al meerdere keren uitgesteld en moest volgens de laatste berichtgeving ergens in oktober klaargestoomd zijn, maar ook die plannen worden nu tot nader order van de baan geveegd.

De ontwikkelaar legt in de post uit dat de consoleversie van Cities: Skylines 2 nog steeds niet op het gewenste niveau is om aan de stabiliteits- en prestatienormen te voldoen. En om dikke teleurstelling te voorkomen, wordt er nu even met geen woord gerept over een potentiële releaseperiode.

Wel geeft Colossal Order aan dat er in augustus opnieuw geëvalueerd gaat worden over een toekomstige release van de PlayStation- en Xbox-versie van de game. De kans is dus groot dat we volgende maand een nieuwe update krijgen en de Wacht hoopt dat daarin dan ook meteen een concrete releasedatum of -periode gemeld wordt. Want op dat constante uitstellen kan natuurlijk niemand bouwen!

22:00Nieuwe bolides onderweg naar Gran Turismo 7

Dat heeft ontwikkelaar Polyphony bekend gemaakt via een stijlvolle nieuwe trailer. In de aankomende update 1.49, die op 25 juli beschikbaar is, worden er maar liefst zeven nieuwe bakken en een extra parcours toegevoegd aan de racesimulator.

Watch on YouTube

Zo kan je straks over het asfalt scheuren in nieuwe bolides van onder meer Ferrari, Lamborghini, Subaru en BMW en keert met Eigor Norwand een bekende track uit Gran Turismo 6 terug.

Het mooiste van alles is nog dat je deze content straks allemaal gratis binnen kan hengelen, dus ben je straks slechts een download verwijderd van je nieuwe favoriete bak. Zet je PS5 maar vast in de hoogste versnelling!

22:00Basketbal komt morgen naar Nintendo Switch SportsVrouwelijk personage probeert bal in het net te dunken in Nintendo Switch Sports

Via een trailer liet Nintendo vorige maand al weten dat de populaire balsport deze zomer zijn intrede gaat maken in de sportverzamelingsgame en inmiddels heeft de Japanse studio een bericht de wereld in geslingerd waarin de precieze datum bekend gemaakt wordt. Vanaf 10 juli kunnen spelers de court onveilig maken!

View post on X

In de nieuwe spelmodus kan je straks lekker twee-tegen-twee spelen en je tegenstanders volgens de traditionele basketbal-regels alle hoeken van het veld laten zien, maar ook is het mogelijk om in je uppie een driepuntsuitdaging aan te gaan. Speel je liever met anderen dat tegen ze, dan kan je ook je geluk beproeven door zoveel mogelijk punten te scoren in vijf-op-een-rij.

Na golf is basketbal pas de tweede sport die via een uitbreiding wordt toegevoegd aan Nintendo Switch Sports. Eerstgenoemde verscheen alweer twee jaar geleden en dus bleef het vervolgens lang stil rondom nieuwe activiteiten in de sportsgame. Laten we hopen dat volgende uitbreidingen in rap tempo gaan volgen, want er zijn nog genoeg leuke sporten die de Wacht graag op z’n beeldscherm tovert!

Opmerkingen

Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.Login om een reactie te plaatsen.